Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Έκθεση γλυπτικής της Κέλλυς Αθανασιάδου με τίτλο " Pythagorean Tetraktys "



Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012, στις 18:00, εγκαινιάζεται στο Ζάππειο η ατομική έκθεση γλυπτικής με τίτλο “ Pythagorean Tetraktys ” .
Η συλλογή θα παρουσιαστεί στην Αθήνα στα πλαίσια του Συμποσίου για τα «100 χρόνια ιστορίας της Ελληνικής Αγοράς Τροφίμων και Ποτών», που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο στις 29,30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου και στη συνέχεια θα φιλοξενηθεί στην γκαλερί «ΑΠΟΘΗΚΗ» στην Πάρο, για το διάστημα 30 Ιουλίου- 10 Αυγούστου 2012


Η γλύπτρια Κέλλυ Αθανασιάδου παρουσιάζει την τελευταία της συλλογή, εμπνευσμένη από την Πυθαγόρειο Τετρακτύ.

Η Τετρακτύς αποτελούσε την ουσία της διδασκαλίας των Πυθαγορείων.
Ένα σχήμα που αποτελείται από δέκα στιγμές τακτοποιημένες σε ένα τριγωνικό πρότυπο. Συνδέοντας τις στιγμές με διαφορετικούς τρόπους, προκύπτουν πολλά τρίγωνα και ορθογώνια σχήματα.
Εκτός από τις πρακτικές και επιστημονικές εφαρμογές, η περίφημη Τετρακτύς τού Πυθαγόρα, είναι ένα φιλοσοφικό και θεοσοφικό κατασκεύασμα, στη σφαίρα τού λογικού και του υπερβατικού με πολυδιάστατες ερμηνείες και συμβολισμούς οι οποίοι αποσυμβολιζόμενοι από τους μυημένους αποκαλύπτουν κοσμικές, βιολογικές, ηθικές ιδιότητες και γνώσεις.

Η γλύπτρια, χρησιμοποιεί το ατσάλι ως βασικό υλικό έκφρασης σε μια αναδρομή στην αρχαιοελληνική γεωμετρική δομή. Σκοπός είναι η ανάδειξη της αρμονίας, όπως αυτή εφαρμόζεται με την χρήση του Πυθαγόρειου συστήματος. Στο οπτικό επίκεντρο του θεατή, οι αυστηρές αναλογίες των όγκων.

Η συλλογή θα παρουσιαστεί στην Αθήνα στα πλαίσια του Συμποσίου για τα «100 χρόνια ιστορίας της Ελληνικής Αγοράς Τροφίμων και Ποτών», που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο στις 29,30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου και στη συνέχεια θα φιλοξενηθεί στην γκαλερί «ΑΠΟΘΗΚΗ» στην Πάρο, για το διάστημα 30 Ιουλίου- 10 Αυγούστου 2012.



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: