Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα από τη Mozilla

Λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα από τη Mozilla

Ένα λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα λανσάρει η Mozilla με το όνομα Firefox OS.


Στόχος του Mozilla Foundation είναι να δημιουργήσει ένα γρήγορο και ελαφρύ λειτουργικό σύστημα για κινητά που θα απευθύνεται κυρίως σε όσους θέλουν να μπαίνουν στο ίντερνετ από τον υπολογιστή τους.

Το Mozilla Foundation έχει δημιουργήσει έναν από τους πιο διάσημους browsers για πρόσβαση στο ίντερνετ, το Mozilla Firefox.
Το λειτουργικό σύστημα θα είναι ανοιχτό και θα βασίζεται στην τεχνολογία Boot to Gecko που αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια οι τεχνικοί του Mozilla Foundation.
Η κάθε εφαρμογή στο Firefox OS είναι γραμμένη σε HTML5 κι έτσι μπορεί να λειτουργεί γρήγορα και σε άμεση συμβατότητα με τις ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.
Η καινοτομία με το Firefox OS είναι ότι όλες οι λειτουργίες του τηλεφώνου θα βασίζονται σε διαδικτυακές τεχνολογίες.
Το πιο ανοιχτό προφίλ του κώδικα και η ταχύτητα λειτουργίας θα δίνει προβάδισμα στα τηλέφωνα που θα χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα του Firefox OS.
Το Mozilla Foundation έχει υπογράψει συμβόλαιο με τις κινεζικές εταιρείες ZTE και TCL για την δημιουργία των πρώτων smartphones με το λειτουργικό σύστημα που ετοιμάζουν.
Παράλληλα εταιρείες όπως η Deutsche Telekom, Etisalat, Smart, Sprint, Telecom Italia, Telefónica και Telenor έχουν δείξει ενδιαφέρον για την ενσωμάτωση του λειτουργικού συστήματος στα κινητά.
Τα πρώτα κινητά με Firefox OS αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2013 στη Βραζιλία.



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: