Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Mάθε πού μπορείς να κάνεις τι καλύτερες κι ανέξοδες βουτιές! Δωρεάν παραλίες στην Αττική!


Το καλοκαίρι είναι εδώ και είτε η τσέπη μας είναι γεμάτη, είτε άδεια, θέλουμε όλοι να κάνουμε τις βουτιές μας! Και όσο αν ακούγεται άπιαστο όνειρο σε κάποιους μπορεί να γίνει εφικτό, ναι ακόμη και στην Αττική!
Ούσα Βολιώτισσα, η αλήθεια είναι ότι το φαινόμενο των εισόδων στις παραλίες εδώ στην Αθήνα, είναι παρατραβηγμένο!



Λοιπόν, εσύ θα πρέπει να αγοράσεις τα απαραίτητα, που θα κάνουν τις βουτιές σου πιο ευχάριστες κι εμείς θα σου προτείνουμε απλά τις παραλίες που βρίσκονται τριγύρω σου και που ίσως δεν τις ξέρεις... Έχοντας ένα ψυγειάκι που θα μπορείς να διατηρείς δροσερό νερό και φρούτα και αγοράζοντας μια ομπρέλα, είσαι έτοιμη για το καλοκαίρι! Αν δώσεις και λίγα ευρώ παραπάνω και πάρεις και μια σπαστή ξαπλώστρα, οι διακοπές της πόλης γίνονται ακόμη πιο ιδανικές και να'σαι σίγουρη πώς μέσα σε λίγα Σαββατοκύριακα θα έχεις κάνει απόσβεση!

Πάμε και στις προτάσεις μας λοιπόν, για όσους και όσες μένουν εντός της Αττικής!

Παραλία Εδέμ στη Σαρωνίδα

Η μικρή αμμουδερή παραλία μπροστά στον παραθεριστικό οικισμό της Σαρωνίδας βρίσκεται σε απόσταση 48 περίπου χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας.

Εδέμ και στο Παλαιό Φάληρο

Η μεγάλη αμμουδιά του Παλαιού Φαλήρου βρίσκεται λίγο μετά την παραλία του Φλοίσβου. Το όνομά της προέρχεται από το κέντρο που βρίσκεται στην αρχή της. Μπορείς να φτάσεις πολύ εύκολα με το τραμ και να κατεβείς στον σταθμό Εδέμ που βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο της παραλίας

Μαραθώνας

Είναι μία από τις πιο ιστορικές περιοχές της Αθήνας. Βρίσκεται περίπου 42 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας και πέρα από την πολιτισμική και ιστορική σημασία του, διαθέτει και πολύ ωραίες παραλίες. Η πιο γνωστή είναι ο Σχοινιάς. Φυσικά μπορείς να απλώσεις κάπου την πετσετούλα σου και ν'απολαύσεις το μπάνιο σου κι αν χρειαστείς κάτι το μέρος είναι γεμάτο από παραθαλάσσια εστιατόρια και beach bars.

Πλαζ Αγίου Κοσμά
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν μία από τις πολλές οργανωμένες πλαζ. Ωστόσο, μετατράπηκε από τον πρώην Δήμο Ελληνικού σε έναν χώρο που ο κόσμος μπορεί να κάνει μπάνιο δωρεάν και παράλληλα να απολαμβάνει υπηρεσίες που σε μια άλλη παραλία θα πλήρωνε πολύ ακριβά. Η είσοδός της βρίσκεται στην πεζογέφυρα της λεωφόρου Ποσειδώνος, στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο. 

Ψάθα

2,5 χιλιομέτρα αμμουδερής παραλίας ώστε να στήσειςς την ομπρέλα στου άνετα, με θέα τον κορινθιακό και φόντο το πευκοδάσος του όρους Πατέρας. Η Ψάθα απέχει 60 χλμ. δυτικά της Αθήνας και προσελκύει αρκετούς τόσο για τα καθαρά της νερά όσο και για τις ψαροταβέρνες της περιοχής.
Παραλία Γλυφάδας
Είναι μια παραλία που βρίσκεται σε μία από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Αθήνας! Σε κάποια σημεία μάλιστα, είναι εντελώς ανεκμετάλλευτη κι αυτό προκαλεί έκπληξη. Για να φτάσεις εκεί κατευθύνεσαι μέσω της λεωφόρου Ποσειδώνος προς το Σούνιο και ακολουθείς την πινακίδα «Παραλία Γλυφάδας». Η πινακίδα αυτή βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο πριν φτάσετε στην πόλη της Γλυφάδας.

Κάλαμος
Βρίσκεται περίπου 45 χιλιόμετρα από την Αθήνα και είναι ένα γραφικό χωριό που συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα. Τα νερά είναι καθαρά και διαυγή και τριγύρω υπάρχει πλούσια δασική βλάστηση. 

Παραλία κάτω από το Island

Η μυστική παραλία που όλοι κατά βάθος γνωρίζουμε! Πηγαίνοντας προς Βάρκιζα και ακριβώς στο Club Island, παρκάρεις το αυτοκίνητό σου και ακολουθείς μια παλιά ταμπελίτσα δεξία του club που λέει προς παραλία. Αν και το μέρος μοιάζει με ιδιωτικό, κατεβαίνεις τα σκαλιά και βρίσκεσαι σε έναν μικρό ειδυλλιακό κολπίσκο! Αν τον πετύχεις και δίχως κόσμο, είναι τέλεια!

Ερωτοσπηλιά Πόρτο Ράφτη

Όποια θέλει να πάει το Σαββατοκύριακο στην Ερωτοσπηλιά θα πρέπει να ξυπνήσει νωρίς γιατί το μεσημέρι γίνεται το αδιαχώρητο! Για να τη βρεις κατευθύνεσαι προς Πόρτο Ράφτη, στρίβεις αριστερά στο σούπερ μάρκετ του Γέγου και όταν φτάσεις στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα στρίβεις αριστερά μέχρι να συναντήσεις την είσοδο της παραλίας.

Θυμάρι

Βρίσκεται στο 54ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου και είναι μία πολύ αγαπητή παραλία για όσους δεν ενδιαφέρονται για πιο οργανωμένες καταστάσεις. Λίγο πριν φτάσεις, καλό είναι να κόψεις ταχύτητα γιατί το δρομάκι της εισόδου δεν φαίνεται εύκολα και αν το περάσεις θα πρέπει να κάνεις αναστροφή στη Λεωφόρο Σουνίου. Η μικρή παραλία Θυμάρι με το ψιλό χαλικάκι βρίσκεται λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια και τις παραλιακές ταβέρνες της. Αν και το μεγάλο της προσόν είναι τα πεντακάθαρα (τουλάχιστον για την Αττική).

Πεύκο
Βρίσκεται στο 41ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Σουνίου, λίγο μετά το Grand Resort στο Λαγονήσι. Είναι μία παραλία ιδιαίτερα δημοφιλής σε όσους αποφεύγουν το "οργανωμένο" αφού υπάρχει μόνο μία καντίνα που πουλάει τα απαραίτητα.

ΚΑΠΕ
Λίγο πριν φτάσεις στα Λεγραινά (εξίσου ωραία παραλία στα άρια του Χάρακα και του Δήμου Λαυρίου) στο δεξί σου χέρι θα συναντήσεις μια πιανκίδα η οποία αναγράφει “Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ”. Θα ακολουθήσεις τον χωματόδρομο που σε οδηγεί σε μια μικρή πεντακάθαρη παραλία.Εκεί θα παρκάρεις και θα συνεχίσεις στην κατηφόρα με τα πόδια, έως ότου αρχίσουν τα σκαλοπάτια που σε οδηγούν στο μικρό κολπάκι με εξαιρετική αμμουδερή παραλία. Στην κατάβασή σου προς την ακτή θα συναντήσεις μια καντίνα από την οποία θα προμηθευτείς τα απαραίτητα.



Μαύρο Λιθάρι Σαρωνίδας

Ο μαύρος βράχος στην αριστερή πλευρά έχει δώσει το όνομά του στη γνωστή παραλία της Σαρωνίδας. Βρίσκεται στο 46ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Σουνίου και, παρά το γεγονός ότι είναι καλά οργανωμένη, έχει αρκετό ελεύθερο χώρο!


Kαλές FR€€ βουτιές λοιπόν!






Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: