Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Τα πιο τίμια, ποπ και σέξι girl bands της ιστορίας



Στο Μεγάλο Πολύχρωμο Βιβλίο της Μουσικής, δίπλα από το λήμμα "girl band", ο αντίστοιχος αξιότιμος καθηγητής Μπαμπινιώτης που το συνέταξε, ακούμπησε για λίγο το στυλό στο κεφάλι, το έξυσε με το καπάκι και άρχισε να γράφει: "Hot θηλυκά", "συνήθως 3-4 στον αριθμό", "με καριέρα μοντέλου αν ήθελαν", "που Α ΝΑΙ παίζουν και μουσική, τραγουδάνε, νιαουρίζουν, whatever".

Το διακύβευμα είναι το εξής. Η απαίτηση που είχαμε/έχουμε διαχρονικά από τα ποπ girl bands (όχι, όσο και να θέλω, δεν μου επιτρέπω να συμπεριλάβω τις σπουδαίες Bangles σε ένα τέτοιο αφιέρωμα) δεν ήταν/είναι να γράψουν τραγούδια για το soundtrack της ζωής μας. Αν ερχόταν ένα τέτοιο, φυσικά και θα το δεχόμασταν με ανοιχτές αγκάλες.



Βασιζόμενοι όμως στην αφορμή του αφιερώματος, τις Spice Girls που επανενώθηκαν για να βγάλουν λεφτά για να δουλέψουν πάνω στο "Viva Forever", το μιούζικαλ της ζωής τους, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πρωτίστως η σκηνική παρουσία. Που θα 'λεγε και κάθε τίμιος κριτής ενός "Greek Idol".
Spice Girls (1994-2001, 2007-08, 2012 και βλέπουμε)
 
Θα γυρίσουν αν τους φωνάξεις: "75 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως", "David Beckham", "λαρδί", "η πιο προσοδοφόρα μουσική μπίζνα της Βρετανίας κατά τη διάρκεια των 90s".
Η αγαπημένη μας: H Melanie B, αυτή που κάποιοι ανόητοι μάνατζερ βάφτισαν "Scary Spice", ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα, για το μπόι και την εξωτική της ομορφιά.
5 τραγούδια τους που ακούγονται: "Wannabe", "Spice Up Your Life", "Say You'll Be There", "Viva Forever", "Who Do You Think You Are"
 
Girls Aloud (2002-σήμερα, αν και σε hiatus)
 
Θα γυρίσουν αν τους φωνάξεις: "Talent Show: Popstars The Rivals", "Cheryl Cole, παντρέψου με", "Ashley Cole, ήμασταν σίγουροι ότι θα χάσεις το πέναλτι με την Ιταλία"
Η αγαπημένη μας: CHERYL COLE. Αλήθεια, χρειάζεται να δευτερολογήσει κανείς μετά από αυτό;
 
5 τραγούδια τους που ακούγονται: "Biology", "Call The Shots", "Can't Speak French", "Untouchable", "Wake Me Up"
 
Destiny's Child (1997-2005)
 
Θα γυρίσουν αν τους φωνάξεις: "Φωνάρες", "διδάξτε μας λίγο R&B", "φωνάρες", "φοβερή Kelly Rowland", "πες το όνομά μου", "φωνάρες"
Η αγαπημένη μας: Beyonce Knowles. Απλά.
5 τραγούδια τους που ακούγονται: "Say My Name", "Bills, Bills, Bills", "Bootylicious", "Dangerously In Love", "Girl"
 
Pussycat Dolls (2003 και συνεχίζουν)
 
Θα γυρίσουν αν τους φωνάξεις: Ότι είναι δυνάμει ό,τι πιο σέξι και hot μαζεύτηκε ποτέ σε ένα pop girl band. Πρώην burlesque χορεύτριες (να τα λέμε και αυτά).
Η αγαπημένη μας: Η Nicole η Scherzinger. Μένουμε πιστοί fans του original line-up των κοριτσιών και στην απόλυτη Nicole. Αν δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με τον Lewis Hamilton, απλά δεν θα ήταν από ανθρώπινο υλικό.
5 τραγούδια τους που ακούγονται: "Don't Cha", "Beep", "Wait A Minute", "When I Grow Up", "Hush Hush"
 
Sugababes (1998 και προς το παρόν σε hiatus)
 
Θα γυρίσουν αν τους φωνάξεις: Ότι είναι πιο hot από τις Pussycat Dolls.
Η αγαπημένη μας: Mutya Buena. Οι λόγοι αφενός δεν είναι της παρούσης και αφετέρου δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσική ή κάποια άλλη από τις γνωστές τέχνες.
5 τραγούδια τους που ακούγονται: "Round Round", "Push The Button", "Τοο Lost In You", "Shape", "Get Sexy"
 
Las Ketchup (2002 - τις ψάχνει η Ισπανίδα Αγγελική Νικολούλη)
 
Θα γυρίσουν αν τους φωνάξεις: "Αλμοδοβάρ, "Κασίγιας", "Eurovision 2006", "one (γκουχ) hit (γκουχ) wonder", "Οι Αδερφές από την Κόρδοβα"
Η αγαπημένη μας: Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποια εκ των 4 αδερφών Muñoz, σόρι.
5 τραγούδια τους που ακούγονται: Το περίφημο "Las Kethup Song", γνωστό και ως "Aserejé". Αν βρεις άλλα τέσσερα τραγούδια τους που να ακούγονται, σου αξίζει ένα meet & greet μαζί τους.
 
All Saints (1993-2001, 2006-2009)
 
Θα γυρίσουν αν τους φωνάξεις: "Οι παλιές είναι αλλιώς", "Σας ακούγαμε στα πάρτι του Γυμνασίου. Άντε, ίσως και στης Α' Λυκείου"
Η αγαπημένη μας: H Melanie Blatt. Ό,τι καλύτερο για Αγγλίδα "frontwoman" πρωτόλειου pop girl band στην Αγγλία των 90s και του Matt Le Tissier.
5 τραγούδια τους που ακούγονται: "Pure Shores", "Black Coffee", "Bootie Call", η διασκευάρα στο "Lady Marmalade", και αυτή στο "Under The Bridge"
 
Hi-5 (2003-2005)
 
Θα γυρίσουν αν τους φωνάξεις: "Είστε το κορυφαίο ελληνικό girl band όλων των εποχών μετά τα 'Κακά Κορίτσια'"
Η αγαπημένη μας: Και οι 5 ήταν υπέροχες. Και η Shaya και η Νάνσυ και η Μαρλέν και η Ειρήνη και η Φρόσω.
5 τραγούδια τους που ακούγονται: Ποια 5; Τα εξής δύο. "Άλλο Αγάπη Και Άλλο Σεξ" και "Ξέρω Τι Ζητάω/I Will Rise Again". Το Cosmo.gr ζητά ανοιχτά reunion των Hi-5 πάντως.
 



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: