Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Στηθόδεσμος: Είναι απαραίτητος για το γυναικείο στήθος ;



Σύµφωνα µε µελέτες, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των γυναικών φορούν λάθος στηθόδεσμο. Πολλές µάλιστα επιλέγουν μικρότερο µέγεθος προκειμένου το στήθος τους να δείχνει πιο ελκυστικό.
Τα σουτιέν όµως, πέρα από την καλαισθησία, πρέπει πάνω από όλα να προσφέρουν τη στήριξη που έχει ανάγκη το γυναικείο στήθος. Πρέπει δηλαδή να είναι άνετα και να το συγκρατούν χωρίς να σφίγγουν και να πιέζουν. Κι αυτό γιατί η λάθος επιλογή µπορεί να έχει συνέπειες.

Το πιο σύνηθες σύμπτωμα είναι οι πόνοι στην πλάτη και στους ώµους καθώς, αν το στήθος δεν στηρίζεται σωστά, το πιθανότερο είναι και η στάση του σώµατος να είναι λάθος. Ακόμη είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως ένα στενό ή µικρό σουτιέν µπορεί µε την τριβή, την πίεση και την αύξηση του ιδρώτα να δηµιουργήσει ερεθισµούς και µυκητιάσεις στην περιοχή. Όσο για τους πόνους στο στήθος προκαλούνται από µικρά σουτιέν, συνήθως µε µπανέλες, που πιέζουν το στήθος και το θωρακικό τοίχωµα. Τέλος ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών είναι το να είναι το στήθος τους πεσμένο. Οι γυναίκες που έχουν περισσότερες πιθανότητες να τους συμβεί αυτό είναι όσες έχουν μεγάλο στήθος, τότε οι σύνδεσµοι λόγω «βάρους» χαλαρώνουν πιο εύκολα.

Εξίσου μεγάλη παγίδα είναι τα συνθετικά υφάσματα που αυξάνουν τη θερμοκρασία και εμποδίζουν το σωστό αερισµό της περιοχής. Ανεξάρτητα λοιπόν από το αν το σουτιέν µας είναι µε µπανέλες ή όχι, αυτό που πρέπει να προσέχουμε είναι να είναι βαμβακερό και άνετο. Έτσι η περιοχή του στήθους αερίζεται σωστά και δεν πιέζεται µε αποτέλεσµα να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος, αλλεργιών, δερµατοπαθειών, µυκητιάσεων κ.τ.λ.
Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: