Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Άγουρο και ανεκπαίδευτο σεξ για τους Έλληνες! Τι έδειξε μεγάλη έρευνα



Αν και διάσημοι εραστές οι Έλληνες, οι νέοι μας δεν απολαμβάνουν απόλυτα τη σεξουαλική δραστηριότητα, είναι …ανεκπαίδευτοι και έχουν και ταμπού! Τι έδειξε μεγάλη έρευνα.


Τα στοιχεία που έφερε στο φως η νέα παγκόσμια έρευνα μεγάλης εταιρείας προφυλακτικών είναι ενδεικτικά γύρω από το πώς βιώνουν, προετοιμάζονται και αντιμετωπίζουν τις πρώτες τους εμπειρίες στο σεξ οι νέοι στη χώρα μας, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η έρευνα, η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στα κράτη με τα μεγαλύτερα ποσοστά ταμπού γύρω από το θέμα της σεξουαλικής παρθενικότητας (30%) παγκοσμίως, κι αυτό την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι κατά 7% χαμηλότερο.

Σε ό,τι αφορά τη σεξουαλική απόλαυση σύμφωνα τα ευρήματα, μόνο ένας στους τρεις ανθρώπους παγκοσμίως (35%) δήλωσε ότι απόλαυσε το σεξ την πρώτη του φορά, ενώ ειδικότερα για την Ελλάδα, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 31%, παρουσιάζοντας εμφανή διαφορά στο βαθμό ικανοποίησης μεταξύ ανδρών και γυναικών (47% και 16% αντίστοιχα).

Οι λόγοι έλλειψης σεξουαλικής απόλαυσης που φαίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, φαίνεται να συνδέονται άμεσα με την έλλειψη βασικής σεξουαλικής εκπαίδευσης. Έτσι, σε παγκόσμιο επίπεδο, η βασικότερη πηγή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και πληροφόρησης είναι οι συμμαθητές ή φίλοι (42%), ακολουθούμενο από τα βιβλία (41%) και το Διαδίκτυο (35%).

Στην Ελλάδα, μάλιστα, αν και τα επίπεδα σεξουαλικής εκπαίδευσης έχουν σταθερή αυξητική πορεία, ακόμη και σήμερα, ένας στους τρεις Έλληνες δηλώνει πως δεν έλαβε ποτέ καμία μορφή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Αλλά και εκείνοι που έλαβαν, δήλωσαν πως πρώτη τους επιλογή ήταν οι φίλοι και οι συμμαθητές (67%) και όχι οι εκπαιδευτικοί τους (μόλις 7%).

Στην Ελλάδα, πρέπει να σημειωθεί επίσης, το 83% των νέων έως 25 ετών δήλωσε πως χρησιμοποιεί προφυλακτικό σε μόνιμη βάση για την αποφυγή κυρίως πιθανής εγκυμοσύνης (48%) και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων (29%).


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: