Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Την κέρδισε με ένα σοκολατάκι


Την κέρδισε με ένα σοκολατάκι

Η παραμυθένια ιστορία αγάπης της βασίλισσας Ράνια


Έπειτα από δεκαεννέα χρόνια ευτυχισμένου γάμου που έφερε και τέσσερα παιδιά, η ιστορία αγάπης της βασίλισσας Ράνια της Ιορδανίας με τον σύζυγό της βασιλιά Αμπντάλα ακούγεται ακόμα σαν παραμύθι.

Από εκείνα τα παραμύθια που γίνονται ένα με την πραγματικότητα και έχουν για πρωταγωνιστές πρίγκιπες και βασιλιάδες. Το βασιλικό ζεύγος της Ιορδανίας γιόρτασε στις 10 Ιουνίου τη δέκατη ένατη επέτειο των γάμων του.

Λεπτομέρειες για τη γνωριμία τους, για το πού και το πώς έγινε η πρώτη συνάντησή τους, το ολίγων μηνών φλερτ τους και το μυστικό όπλο με το οποίο ο Αμπντάλα έπεισε την όμορφη Ράνια να του πει το «ναι» αναφέρονται λεπτομερώς στην αυτοβιογραφία του Ιορδανού βασιλιά με τίτλο «Our Last Best Chance: The Pursuit of Peace in a Time of Peril».

Εκτός από λεπτομέρειες άγνωστες στον πολύ κόσμο που δίνουν μιαν άλλη πολιτική διάσταση για τα πράγματα στη Μέση Ανατολή, ο βασιλιάς της Ιορδανίας μιλάει και για κομμάτια της προσωπικής του ζωής ως σύζυγος και ως πατέρας τεσσάρων παιδιών. Τον Ιανουάριο του 1993, η τότε 23χρονη Παλαιστίνια Ράνια Αλ Γιασίν ήταν προσκεκλημένη σε ένα δείπνο φίλων. Η καταγωγή της ως κόρη γιατρού αλλά και οι σπουδές της στα οικονομικά και στους υπολογιστές -ήταν ήδη υπάλληλος της Apple- της είχαν δώσει την ευκαιρία να έχει σχέσεις με την υψηλή κοινωνία.

Όπως δημοσιεύει η «Espresso της Κυριακής», σε εκείνο το δείπνο προσκεκλημένος ήταν και ο διάδοχος του θρόνου της Ιορδανίας, ο πρίγκιπας Αμπντάλα, αλλά για τη Ράνια αυτό δεν σήμαινε τίποτε. Είχε ήδη αποφασίσει να παντρευτεί κάποιον άλλον, όμως εκείνο το βράδυ στάθηκε μοιραίο και άλλαξε τα πάντα στη ζωή της. «Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά» γράφει ο ισχυρός άνδρας της Ιορδανίας εξιστορώντας εκείνη τη συνάντηση.

«Ακούγεται ονειροπόλο και ίσως αστείο, αλλά έτσι ήταν. Έρωτας από την πρώτη στιγμή» είχε πει και στη συνέντευξή του στην Κριστιάν Αμανπούρ στην εκπομπή «60 Minutes». Στην ίδια εκείνη συνέντευξη η όμορφη Ράνια είχε παραδεχτεί ότι την είχε εντυπωσιάσει που ένας πρίγκιπας της είχε δώσει τόση σημασία, αλλά τελικά αυτό που ήταν πάνω απ’ όλα ήταν η συνάντηση ενός αγοριού με ένα κορίτσι, όπως είχε πει: «Τόσο απλά και τόσο αληθινά ήταν όλα...».

Ύστερα από εκείνο το δείπνο, ο πρίγκιπας Αμπντάλα βρήκε το τηλέφωνό της και της τηλεφώνησε. «Μη φοβάσαι», της είπε για να την καθησυχάσει, «δεν έχω κακές προθέσεις». Το φλερτ αυτό κράτησε δύο μήνες. Λίγο πριν η πρόταση γάμου γίνει και επισήμως, ο πρίγκιπας Αμπντάλα της μίλησε για την πρόθεσή του να την κάνει γυναίκα του.

Σε εκείνη τη συζήτηση μάλιστα, αναφέρει με χιούμορ στην αυτοβιογραφία του, της πρόσφερε και ένα σοκολατάκι. Η Ράνια, που είναι γνωστή για την αγάπη της στα γλυκά και ιδιαίτερα στις σοκολάτες, του είπε το «ναι» αμέσως. «Την έπεισα να μου πει το ναι με ένα σοκολατάκι» γράφει ο Αμπντάλα στο βιβλίο του.

Η επίσημη πρόταση γάμου έγινε με κάθε εθιμοτυπικό και όπως απαιτεί αυστηρά η παράδοση. Ο πατέρας του πρίγκιπα Αμπντάλα, ο βασιλιάς Χουσεΐν, επισκέφθηκε το σπίτι της Ράνια και εκ μέρους του πρωτότοκού του ζήτησε από τον πατέρα της το χέρι της κόρης του. Όταν η μητέρα του Χουσεΐν, η βασίλισσα Ζέιν, είδε τη Ράνια, εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά της και προφητικά της είπε: «Είναι γραμμένο να γίνεις το διαμάντι της οικογένειας Χασμίτ» (το όνομα της βασιλικής οικογένειας).


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: