Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Μύθοι και αλήθειες για την ακμή

Μύθοι και αλήθειες για την ακμή

Το αιώνιο πρόβλημα και ποιοι μύθοι το συνοδεύουν!
H ακμή είναι κάτι που απασχολεί χιλιάδες ανθρώπων, στην εφηβεία κυρίως και πολλές φορές και στην ενήλικη ζωή τους, δημιουργώντας ανασφάλειες σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση και αγκάζοντας πολλούς να καταφεύγουν σε όλων των ειδών τις θεραπείες προκειμένου να απαλλαγούν από αυτή.
Την ακμή συνοδεύουν εκτός των άλλων και πολλοί μύθοι. Εδώ σας έχουμε μερικούς από αυτούς για να σας...ανοίξουμε τα μάτια!
1) Η διατροφή επηρεάζει την ακμή: Δεν έχει αποδειχθεί τίποτα τέτοιο επιστημονικά. Οπότε η στέρηση της σοκολάτας ή των τηγανιτών προκειμένου να αποφύγετε τα αντιαισθητικά σπυράκια, είναι εντελώς ανούσια. Απολαύστε ακόμα και μία ολόκληρη τούρτα σοκολάτα. Στο μόνο που θα έχει αντίκτυπο είναι στη σιλουέτα σας.
2) Το συχνό πλύσιμο του προσώπου προστατεύει από την ακμή: Συγκεκριμένα κάνει το ακριβώς αντίθετο! Η συχνή πλύση το αφυδατώνει και του προκαλεί ερεθισμό. Πλύνετε το πρόσωπό σας 2 με 3 φορές την μέρα με ένα αντιαλλεργικό σαπούνι.
3) Το make up προκαλέι ακμή: Αυτό είναι εν μέρει σωστό ιδίως όταν τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε δεν είναι καλής ποιότητας ή υποαλλεργικά. Σημαντικό: Μην πέφτετε για ύπνο αν δεν έχετε πρώτα αφαιρέσει το μακιγιάζ σας.
4) Το άγχος προκαλεί ακμή: Ούτε αυτό είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Το άγχος προκαλεί την έκκριση της ορμόνης κορτιζόλης η οποία ενεργοποιεί τους σμηγματογόνους αδένες, χωρίς αυτό να οδηγεί απαραίτητα σε εμφάνιση ακμής. Μπορεί απλά το δέρμα να γίνει πιο λιπαρό.
5) Με το να σπάμε τα σπυράκια απομακρύνουμε την ακμή: Και εδώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο καθώς σπάζοντάς τα, μπορεί να γλιτώνετε προς στιγμήν από το αντιαισθητικό αποτέλεσμα αλλά δυστυχώς ωθείτε τα βακτήρια πιο βαθιά στο δέρμα με αποτέλεσμα την μόλυνση! Προτιμήστε ειδικά φαρμακευτικά προιόντα.
6) Ο ήλιος κάνει καλό στην ακμή: Μπορεί προσωρινά να βοηθά στην κάλυψή της, μακροπρόθεσμα όμωςπροκαλέι ερεθισμούς και ξηρότητα. Μην ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό σας.
7) Η ακμή εμφανίζεται μόνο στην εφηβεία: Αν και η ακμή είναι κατά βάση πρόβλημα των εφήβων, σύμφωνα με έρευνες το 50% των γυναικών και το 25% των αντρών έχουν εμφανίσει ακμή μετά την ενηλικίωση.
8) Το sex προκαλεί ακμή: Oι ορμόνες που εκρίνονται κατά τη διάρκεια του sex, τα ανδρογόνα, συνδέονται με την εμφάνιση ακμής. Ωστόσο, αν και οι συγκεκριμένες ορμόνες ενισχύουν τη σεξουαλική επιθυμία δεν έχει αποδειχθεί ότι το sex και ο αυνανισμός συνδέονται με την ακμή.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: