Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Βρέθηκαν τα γονίδια που καθορίζουν το μέγεθος του γυναικείου στήθους



Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, ερευνητές της εταιρείας 23andMe -συνιδρυτής της οποίας είναι η σύζυγος του συνιδρυτή της Google Sergey Brin, Anne Wojcicki- εντόπισαν επτά γενετικούς δείκτες, οι οποίοι συνδέονται με το μέγεθος του στήθους μίας γυναίκας.

Ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι το μέγεθος του στήθους είναι εν μέρει κληρονομικό, αυτή η έρευνα όμως είναι η πρώτη που αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γενετικούς παράγοντες, ως υπεύθυνους για την ποικιλία των… μεγεθών.

Επιπλέον, εκείνο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ότι δύο από τους παράγοντες που σχετίζονται με το μέγεθος του στήθους έχουν συνδεθεί προηγουμένως και με αυξημένο κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.

Προηγούμενη έρευνα έχει βρει σύνδεση της πυκνότητας του μαστού και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, ενώ στο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες που έχουν εντοπίσει σχέση ανάμεσα σε αδύνατες γυναίκες με μεγάλα στήθη και την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.

Αυτή η νέα μελέτη, πάντως, δεν αποδεικνύει τη σχέση μεταξύ μεγέθους του μαστού και καρκίνου, αλλά, πιθανότατα, θα βοηθήσει τους επιστήμονες να καταλάβουν τι ρόλο παίζει η δομή του μαστού στον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: