Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Το 98% των μαθητών ζητά την αυστηρή τιμωρία όσων κακοποιούν ζώα



Μια έρευνα, που διεξήχθη από την εταιρία δημοσκοπήσεων VPRC, για τη διερεύνηση των απόψεων των μαθητών σχετικά με τις εικόνες και τις αναπαραστάσεις βίας μέσα και έξω από τους σχολικούς χώρους καταλήγει σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και για τη βία, που ασκείται πάνω στα ζώα και στο πως την αντιμετωπίζουν τα παιδιά.


Αυτή η ποσοτική έρευνα – που διεξήχθη από τις 13 έως 29 Φεβρουαρίου 2012 μετά από ανάθεση των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή Α.Ε. – έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις στα νοικοκυριά των ερωτώμενων και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου.

Οι 705 μαθητές (της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου), που συμμετείχαν στην έρευνα, και οι οποίοι διαμένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας (Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Ηράκλειο) ρωτήθηκαν:

«Η πρόταση “Η κακοποίηση / δηλητηρίαση των ζώων είναι έγκλημα και θα έπρεπε να τιμωρείται αυστηρά από το νόμο” πόσο ανταποκρίνεται στις δικές σου απόψεις;».

Οι μαθητές, απάντησαν, ότι συμφωνούν ΠΟΛΥ με την πρόταση κατά 91% και ότι είναι έγκλημα και θα πρέπει να τιμωρείται αυστηρά από τον νόμο η κακοποίηση των ζώων. Το 7% είπε, ότι αυτή η πρόταση το βρίσκει ΑΡΚΕΤΑ σύμφωνο, το 1% είπε, ότι συμφωνεί ΛΙΓΟ, και το ένα 1% είπε ΚΑΘΟΛΟΥ.



Οι μαθητές ρωτήθηκαν μεταξύ άλλων: «Τον τελευταίο καιρό, έτυχε να πέσει στην αντίληψή σου κάποιο περιστατικό κακοποίησης / δηλητηρίασης ζώου συντροφιάς;».

Και απάντησαν:

78% Όχι
13% Ναι, εκτός σχολείου από μεγαλύτερους σε ηλικία
3% Ναι, εκτός του σχολείου από μαθητές/ριες
2% Ναι, στο σχολείο από μεγαλύτερους σε ηλικία
1% Ναι, στο σχολείο από μαθητές/ριες
1% Ναι, στο ίντερνετ



Οι μαθητές ρωτήθηκαν μεταξύ άλλων: «Έχετε κατοικίδιο στο νοικοκυριό; (ΕΑΝ ΝΑΙ) Τι;». Το 64% είπε ΟΧΙ, το 18% δήλωσε ότι έχει ΣΚΥΛΟΥΣ, το 7% ότι έχει ΓΑΤΕΣ, το 6% ότι έχει ως κατοικίδιο ΨΑΡΙΑ, το 1% είπε ότι έχει ΚΟΥΝΕΛΙΑ, το 1% είπε, ότι έχει ΧΑΜΣΤΕΡ και τέλος το 1% ότι έχει ένα ΑΛΛΟ ζώο.

Οι μαθητές ρωτήθηκαν και: «Πόσες ώρες κατά μέσο όρο την εβδομάδα ασχολείσαι με τη φροντίδα του/των κατοικίδιου/ίων σου;». Απάντησαν:

22% Λιγότερο από 1 ώρα την ημέρα
18% 2 ώρες την ημέρα
16% 1 ώρα την ημέρα
16% 3 ώρες την ημέρα
16% Πάνω από 3 ώρες την ημέρα
10% Δεν ασχολούμαι καθόλου

Το συντριπτικό ποσοστό μη ανοχής της βίας (κακοποίησης/δηλητηρίασης) κατά των ζώων συντροφιάς (98% συμφωνούν με την άποψη να χαρακτηρίζεται έγκλημα και να τιμωρείται αυστηρά από τον νόμο) συνιστά μια ενθαρρυντική διαπίστωση, αφού οι μαθητές φαίνεται, ότι απορρίπτουν τη χρήση βίας προς τα ζώα.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: