Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Αντιεξουσιαστές πίσω από τα 5 συμβόλαια θανάτου

Αντιεξουσιαστές πίσω από τα 5 συμβόλαια θανάτου

Τέσσερις κάμερες που κατέγραψαν καρέ - καρέ την εν ψυχρώ δολοφονία των πέντε ατόμων στην Αγία Νάπα, οδήγησαν στα ίχνη των εκτελεστών. Παλιοί γνώριμοι της Αντιτρομοκρατικής οι δράστες, με θητεία στον αντιεξουσιαστικό χώρο

Τις υπόγειες διαδρομές μεταξύ του αντιεξουσιαστικού χώρου και του οργανωμένου εγκλήματος αναζητεί η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, μετά τη σύλληψη ενός 29χρονου και ενός 41χρονου στην Αθήνα για την υπόθεση των συμβολαίων θανάτου στην Κύπρο.

Οι δύο Ελληνες, που αναζητούνταν με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης ως δράστες της πενταπλής δολοφονίας που συνέβη το προηγούμενο Σάββατο στην Κύπρο, φέρονται ως γνωστά πρόσωπα του αντιεξουσιαστικού χώρου -μάλιστα ο ένας διέμενε σε υπό κατάληψη κτίριο της οδού Βαλτετσίου στα Εξάρχεια.
Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λεπτομέρειες της «όσμωσης» μεταξύ των μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου και του ποινικού εγκλήματος, καθώς και αν χρήματα από τέτοιου τύπου «συμβόλαια» έχουν διοχετευτεί σε τρομοκρατικές οργανώσεις.
Την ίδια στιγμή, σε Ελλάδα και Κύπρο αναζητείται ο τρίτος δράστης της πενταπλής δολοφονίας.
Η εν ψυχρώ εκτέλεση των 5 που συγκλόνισε τη Μεγαλόνησο αποδόθηκε αρχικά σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ανθρώπων της νύχτας.
Στην προσωπική ασφάλεια Κύπριου επιχειρηματία εργάζονταν τα πέντε θύματα και για τον λόγο αυτό οι δολοφονίες χαρακτηρίστηκαν ως «μαφιόζικη υπόθεση». Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν και οι έρευνες τ
Στην προσωπική ασφάλεια Κύπριου επιχειρηματία εργάζονταν τα πέντε θύματα και για τον λόγο αυτό οι δολοφονίες χαρακτηρίστηκαν ως «μαφιόζικη υπόθεση». Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν και οι έρευνες των Αρχών
Τη στιγμή της δολοφονίας κατέγραψαν τέσσερα κυκλώματα από κάμερες, που βρίσκονταν στο σημείο και αυτά τέθηκαν στο «μικροσκόπιο» των κυπριακών Αρχών.
Στις εικόνες που κατέγραψαν οι συσκευές παρακολούθησης φάνηκε πως τρία άτομα με απλά ρούχα και καπέλο τζόκεϊ παραφύλαγαν σε σκοτεινό δρόμο της Αγίας Νάπας.
Τη στιγμή που εμφανίστηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι πέντε δολοφονηθέντες, ένας από αυτούς ξεκίνησε να πυροβολεί ανεξέλεγκτα με ένα 9άρι πιστόλι. Το διάτρητο από σφαίρες αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του και προσέκρουσε σε παρκαρισμένο όχημα.
Οι τρεις εκτελεστές πλησίασαν το όχημα και ξαναπυροβόλησαν εν ψυχρώ τους πέντε επιβαίνοντες. Αμέσως μετά, τράπηκαν σε φυγή, ενώ λίγα μέτρα παρακάτω επιβιβάστηκαν σε όχημα που είχαν μισθώσει.
Κατά τη διαφυγή τους, το καπέλο του ενός δράστη έφυγε από το κεφάλι του και φάνηκε το πρόσωπό του, καθώς και τα μακριά του μαλλιά.
Η ανάλυση της φωτογραφίας του ήταν η αρχή για την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Δύο ακόμη «λάθη» των εκτελεστών συνέβαλαν καθοριστικά στον εντοπισμό τους: είχαν μισθώσει ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με τα πραγματικά τους στοιχεία και είχαν κλείσει δωμάτια σε απόσταση λίγων μόνο μέτρων από το σημείο συμπλοκής. Και οι δύο Ελληνες μάλιστα έφυγαν από την Κύπρο με πτήσεις την επόμενη μέρα.
Αντιεξουσιαστές πίσω από τα 5 συμβόλαια θανάτου
Ολα αυτά τα στοιχεία που συνέλεξε η Κυπριακή Αστυνομία διαβιβάστηκαν στις ελληνικές Αρχές. Τότε ήταν που διαπιστώθηκε πως οι δράστες της πενταπλής δολοφονίας που συγκλόνισε την Κύπρο είναι παλιοί «γνώριμοι» των ελληνικών Αρχών και δη της Αντιτρομοκρατικής, εξαιτίας της σχέσης τους με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Αυτός ήταν και ο λόγος που η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, όπως λέγεται επίσημα η Αντιτρομοκρατική, ανέλαβε την υπόθεση.
Η ταυτότητα των κατηγορουμένων
Συλλήψεις σε πορείες για επεισόδια
Δύο ήταν τα λάθη που έκαναν οι δράστες: είχαν μισθώσει ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με τα πραγματικά τους στοιχεία και είχαν κλείσει δωμάτια σε απόσταση λίγων μόνο μέτρων από το σημείο συμπλοκής
Δύο ήταν τα λάθη που έκαναν οι δράστες: είχαν μισθώσει ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με τα πραγματικά τους στοιχεία και είχαν κλείσει δωμάτια σε απόσταση λίγων μόνο μέτρων από το σημείο συμπλοκής
Οι πηγές αναφέρουν ότι ο 29χρονος είχε προσαχθεί επανειλημμένως από το 2002 έως και το 2008, ύστερα από επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας σε πορείες και συλλαλητήρια. Στις 17 Νοεμβρίου του 2010, μάλιστα, είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απόπειρα σωματικής βλάβης. Για τον λόγο αυτό του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.
Ο 41χρονος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στη Λευκάδα το 2010, αλλά δεν είχε συλληφθεί, καθώς είχε περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση. Και αυτός έχει στο «ενεργητικό του» μία σύλληψη στη Γερμανία κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Σύνοδο του «G8» στο Βερολίνο το 2010.
«Εσπασαν» αλυσίδα όπλων
διαβάστε επίσης:

«Εσπασαν» αλυσίδα όπλων

Οι δυο τους φαίνεται πως είναι καλοί φίλοι και τους δένουν κοινά πιστεύω για το αναρχικό κίνημα.
Η σύλληψη των δύο έγινε προχθές, Σάββατο, σε Αθήνα και Πειραιά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος εντοπίστηκε στην κατάληψη της Βαλτετσίου.
Ο δεύτερος, ο 41χρονος συνελήφθη στον Πειραιά, λίγο πριν επιβιβαστεί με τη φίλη του σε πλοίο για καλοκαιρινές διακοπές.
Ακολούθησαν έρευνες σε ακόμη τρία διαμερίσματα, στη Νοταρά (Εξάρχεια), στη Νέα Ιωνία και στον Ταύρο,,από τα οποία ωστόσο δεν προέκυψαν μέχρι στιγμής σημαντικές πληροφορίες.
Αμέσως μετά τη δολοφονία, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και άρχισαν να ψάχνουν για στοιχεία, ενώ κλιμάκιο του Τμήματος Ανίχνευσης Εγκλημάτων ξεκίνησε τη διενέργεια ερευνών σε όλε
Αμέσως μετά τη δολοφονία, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και άρχισαν να ψάχνουν για στοιχεία, ενώ κλιμάκιο του Τμήματος Ανίχνευσης Εγκλημάτων ξεκίνησε τη διενέργεια ερευνών σε όλες τις πόλεις της Κύπρου
Ωστόσο οι αναλύσεις από τα ευρήματα, που αναμένονται από τα εξειδικευμένα εργαστήρια, δεν αποκλείεται να «δώσουν» σημαντικές πληροφορίες για τη δράση των συλληφθέντων.
Η πορεία των ερευνών
Στοίχημα σε Αθήνα - Λευκωσία η αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών
Κομμάτι κομμάτι συλλέγονται οι πληροφορίες για τη δράση των εν ψυχρώ εκτελεστών. Μετά τις συλλήψεις των δύο ελλαδιτών, οι πληροφορίες που φτάνουν στις Αρχές «μαρτυρούν» την προεργασία τους, το πλάνο τους, καθώς και το ίδιο το γεγονός των πέντε εν ψυχρώ δολοφονιών.
Πρώτο θέμα σε όλα τα κυπριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης έγινε η πενταπλή δολοφονία που σημειώθηκε στην Αγία Νάπα
Πρώτο θέμα σε όλα τα κυπριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης έγινε η πενταπλή δολοφονία που σημειώθηκε στην Αγία Νάπα
Οπως έχει προκύψει από τις μέχρι τώρα έρευνες, ο 29χρονος και ο 41χρονος είχαν μεταβεί στην Κύπρο και στις αρχές Ιουνίου. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τότε κλείστηκε η συμφωνία για το συμβόλαιο θανάτου, που στόχο είχε τον επιχειρηματία στον οποίο δούλευαν οι φρουροί.
Ολα δείχνουν πως το όπλο αγοράστηκε από την Κύπρο και πως οι υποψήφιοι δολοφόνοι κατόπτευσαν τα σημεία δράσης τους πριν από τις δολοφονίες. Και αυτό το υλικό, όπως και οι εικόνες από το γεγονός, βρίσκεται στη διάθεση της Αντιτρομοκρατικής.
Στο μεταξύ, στην Αθήνα έχουν μεταβεί και μέλη της Κυπριακής Αστυνομίας για να παρακολουθήσουν την πορεία των ερευνών. Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας Μιχαλάκης Παπαγεωργίου εξέφρασε αισιοδοξία για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, σημειώνοντας ωστόσο πως «υπάρχει πολύς δρόμος». Εξέφρασε την εκτίμηση ότι σύντομα θα εκδοθούν και άλλα εντάλματα σύλληψης, ενώ δεν απέκλεισε οι ανακρίσεις να οδηγήσουν και στους ηθικούς αυτουργούς. Αυτό αποτελεί και το «στοίχημα» ελληνικών και κυπριακών Αρχών.
Αν οι δύο συλληφθέντες δεν φέρουν αντίρρηση στην έκδοσή τους αναμένεται τις επόμενες μέρες να μεταβούν στην Κύπρο, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ακολουθηθεί η δικαστική διαδικασία έκδοσής τους στη Μεγαλόνησο.
Αντιεξουσιαστές πίσω από τα 5 συμβόλαια θανάτου
Το χρονικό της πενταπλής δολοφονίας
Πώς οι τρεις πιστολέρο αιφνιδίασαν τα θύματα
Το στυγερό έγκλημα συνέβη το προηγούμενο Σάββατο 23 Ιουνίου στην τουριστική περιοχή της Αγίας Νάπας στην Κύπρο. Ηταν η πρώτη φορά που στη Μεγαλόνησο σημειωνόταν πενταπλή δολοφονία και η είδηση έκανε αμέσως τον γύρο των μέσων ενημέρωσης ως πρώτο θέμα της επικαιρότητας.
Οι πέντε δολοφονηθέντες επέβαιναν σε αυτοκίνητο που κινείτο σε σκοτεινό περιφερειακό μονόδρομο κοντά στην πλατεία της Αγίας Νάπας. Οι δράστες, οι οποίοι ήταν κρυμμένοι, πυροβόλησαν ενώ το όχημα βρισκόταν εν κινήσει.
Αντιεξουσιαστές πίσω από τα 5 συμβόλαια θανάτου
Οι σφαίρες έπληξαν τα θύματα στο κεφάλι και στο στήθος, ενώ το διάτρητο από σφαίρες αυτοκίνητο συνέχισε ακυβέρνητο την πορεία του, προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε.
Οι τέσσερις πέθαναν ακαριαία, ενώ ο πέμπτος ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Η αυτοψία έδειξε ότι όλα τα θύματα έφεραν τραύματα από πυροβόλο.Αμέσως μετά, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και άρχισαν να ψάχνουν για στοιχεία, ενώ κλιμάκιο του Τμήματος Ανίχνευσης Εγκλημάτων ξεκίνησε τη διενέργεια ερευνών και ανακρίσεων σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.
Δεδομένου ότι τα πέντε θύματα εργάζονταν στην προσωπική ασφάλεια Κύπριου επιχειρηματία, οι δολοφονίες χαρακτηρίστηκαν ως «μαφιόζικη υπόθεση». Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν και οι έρευνες των Αρχών.
Για την αστυνομική επιχείρηση μάλιστα, που συντόνισε ο υπαρχηγός Αστυνομίας, Ανδρέας Ιατρόπουλος, συγκροτήθηκε γραφείο κρίσεως στο Αρχηγείο της Κυπριακής Αστυνομίας.





Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: