Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ο Ζαν Ντιζαρντέν στο «The Wolf of Wall Street» του Μάρτιν Σκορσέζε



Αμέσως μετά το βραβείο όσκαρ που κέρδισε για το «The Artist» του Μισέλ Χαζαναβίσιους, όλοι περίμεναν να ακούσουν νέα για την πρώτη ταινία του Ζαν Ντιζαρντέν στην Αμερική. Ο ίδιος βέβαια έμοιαζε μάλλον διστακτικός.


Εκτός από εκείνο το χαριτωμένο κλιπ που έκανε για το Funny or Die όπου αποπειράθηκε να παίξει όλους τους ρόλους των κινηματογραφικών κακών σε λίγα λεπτά, δεν έδειχνε ιδιαίτερα πρόθυμος να μετακομίσει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Στη συνέντευξη που είχε δώσει στο Flix.gr με αφορμή το «Τhe Artist» τον Μάιο του 2011 στο Φεστιβάλ Καννών ήταν τελείως αρνητικός σε σχέση με τη «μετακόμιση» του στην Αμερική: «Η Αμερική δεν βρίσκεται στους άμεσους στόχους μου. Χαίρομαι πολύ που μπορέσαμε να κάνουμε αυτήν την ταινία στη Γαλλία. Φοβάμαι πως στην Αμερική δεν θα μπορώ να κάνω πολλά και διαφορετικά πράγματα όπως κάνω τώρα. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω διάσημος στην Αμερική, εκτός αν αυτό σημαίνει ότι θα μου προτείνουν έναν καλό ρόλο. Δεν είναι ότι περιφρονώ το αμερικάνικο σινεμά, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να συνεχίσω να δουλεύω στη Γαλλία.»

Αλλά και μόλις πριν λίγες μέρες σε συνέντευξή του στο φεστιβάλ των Καννών για την προώθηση του «6 + 1 Απιστίες» έλεγε σχετικά με το θέμα της αμερικάνικης καριέρας του:

«Κοιτάξτε, το Χόλιγουντ είναι μια θαυμάσια μηχανή, αλλά είναι φτιαγμένο από τους Αμερικάνους για τους Αμερικάνους. Πάντα θα βρίσκομαι στο περιθώριο του Χόλιγουντ, ακόμη κι αν δουλέψω εκεί. Πάντα θα είμαι ένας Γάλλος ηθοποιός, η γλώσσα θα είναι ένα πρόβλημα. Είμαι περήφανος που είμαι Γάλλος και θέλω να συνεχίσω να προσφέρω στο γαλλικό σινεμά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα θελήσω να πω μια ιστορία στο Χόλιγουντ κάποτε. Αλλά ξέρετε, από την άλλη, υπάρχουν δύο είδη Χόλιγουντ. Υπάρχει το λαμπερό Χόλιγουντ των βραβείων και των σπουδαίων ταινιών, αλλά υπάρχει κι ένα άλλο Χόλιγουντ που δεν είναι τόσο γεμάτο λάμψη».

Προφανώς όμως, όταν αυτός που σε καλεί για έναν ρόλο είναι ο Μάρτιν Σκορσέζε, δεν λες τίποτα άλλο εκτός από «ναι»!

Το «Wolf of Wall Street» βασισμένο στα απομνημονεύματα του χρηματιστή Τζόρνταν Μπέλφορντ που έζησε μια ξέφρενη ζωή γεμάτη χρήματα, ναρκωτικά και σεξ στην οικονομικά ανθηρή Νέα Υόρκη της δεκαετίας του '80, σηματοδοτεί την πέμπτη συνεργασία του Σκορσέζε με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, που θα κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δίπλα του, βασικούς ρόλους θα κρατούν ο Τζόνα Χιλ και ο Κάιλ Τσάντλερ, ενώ ο Ζαν Ντιζαρντέν θα υποδυθεί έναν Ελβετό τραπεζίτη που ξεπλένει χρήματα, ένας ρόλος που δικαιολογεί την όχι ακριβώς άριστη προφορά του στην Αγγλική γλώσσα.

Εν τω μεταξύ πίσω στη Γαλλία, ο Ντιζαρντέν έχει ήδη δυο ταινίες στα σκαριά: το θρίλερ του Ερίκ Ροσάν «Möbius» στο οποίο συμπρωταγωνιστεί με τον Τιμ Ροθ και την Σεσίλ Ντε Φρανς, και την κωμωδία του Μανού Ζουκλά «Le Petit Joueur».

Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: