Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

H πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney!



Πρόγονος του Μίκι Μάους, ο Οσβαλντ ο Λαγός, υπήρξε ο πρώτος χαρακτήρας που ζωγράφισε ποτέ ο Γουολτ Ντίσνεϊ για λογαριασμό ακόμη τότε της Universal και που φέτος, χρονιά της 85ης επετείου από τη γέννηση του, αποκαλύπτεται σαν μια vintage ανάμνηση από το... μέλλο


Ο Οσβαλντ υπήρξε ήρωας 26 μικρού μήκους ταινιών κινουμένων σχεδίων που δημιούργησε ο Γουόλτ Ντίσνεϊ στις δεκαετίες του '20 και του '30, ένα χαριτωμένο τρωκτικό, σαφής πρόγονος του Μίκι Μάους και μέρος μιας διαφωνίας που θα οδηγούσε τον τότε 27χρονο Ντίσνεϊ να αποχωριστεί το «δημιούργημα» του και να ιδρύσει τη Disney, σχεδόν όπως την γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.
Μετά από ογδόντα ολόκληρα χρόνια, και ενώ ο Οσβαλντ είχε περάσει ήδη από τα πρώτα του βήματα στον κινηματογράφο στα χέρια του Γουόλτερ Λανγκ, δημιουργού του «Γούντι του Τρυποκάρυδου» και ο Γουόλτ Ντίσνεϊ είχε ήδη λανσάρει τον Μίκι Μάους ως την πιο εμβληματική φιγούρα της εταιρείας, τα δικαιώματα του Οσβαλντ αποκτήθηκαν από την Disney το 2006.
Και φέτος, με αφορμή τα 85 χρόνια από τη γέννηση του Γουόλτ Ντίσνει, οι ιστορικοί της εταιρίας «ξέθαψαν» τα πρώτα σχέδια του Οσβαλντ και τα μετέτρεψαν σε ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Harem Scarem» που αυτή τη στιγμή θεωρείται το πιο παλίο καρτούν στην ιστορία της Disney.
Ας θυμήσουμε, πως το Νοέμβριο του 2011, βρέθηκε σε ένα κινηματογραφικό αρχείο που ειδικεύεται σε ιστορικές ταινίες και μια κόπια του «Hungry Hobos», ενός από τα 26 μικρού μήκους με ήρωα τον Οσβαλντ που γυρίστηκε το 1928 αλλά χάθηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο(διαβάστε περισσότερα εδώ).
Δείτε το «Harem Scarem» αποκλειστικά από το Yahoo.com και αντιληφθείτε το λόγο για τον οποίο ο Γουολτ Ντίσνεϊ ήταν καταδικασμένος να κάνει τα κινούμενα σχέδια... υψηλή Τέχνη!





Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: