Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Καλεσμένος σε γάμο: Ντύσου κομψά, έξυπνα, φτηνά


Όσο μεγαλώνεις, τόσους περισσότερους γάμους και βαφτίσια θα έχεις στην ατζέντα σου. Λύσε μια και καλή τα ενδυματολογικά σου προβλήματα με οικονομικές και διαχρονικές αγορές, που θα ευγνωμονείς για πάντα τον εαυτό σου που τις έκανες.


Άλλο ένα κιτς προσκλητήριο γάμου κατέφτασε με το ταχυδρομείο και – ω, τι σύμπτωση – το μυστήριο θα τελεστεί κάποια στιγμή ανάμεσα στους μήνες Μάιο και Σεπτέμβρη. Τα καλά νέα: είσαι καλεσμένος, δεν είσαι ο γαμπρός. Τα κακά νέα: πρέπει να πας σε αυτό το γάμο και να ντυθείς όπως αρμόζει στην περίσταση. Πως όμως αρμόζει στην περίσταση; Αν παντρεύεται ένα εναλλακτικό ζευγαράκι σε κάποια παραλία γυμνιστών στα Κουφονήσια, τότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι το μαγιό σου (ή ούτε καν αυτό). Αν πρόκειται για έναν πιο συμβατικό καλοκαιρινό γάμο, χρειάζεσαι κάτι επίσημο αλλά άνετο, κομψό αλλά και χαλαρό.

Σε έναν φανταστικό κόσμο, θα έμπαινες μέσα σε ένα κατάστημα Tom Ford και θα σε βοηθούσαν να ξαλαφρώσεις από όλα σου τα στιλιστικά βάσανα (και από μερικές χιλιάδες ευρώ). Σε αυτόν τον κόσμο, θα σε βοηθήσει το ONEMAN να αυτοσχεδιάσεις, λαμβάνοντας υπόψη σου που θα γίνει ο γάμος, πόσα χρήματα διαθέτεις και ποιο look ταιριάζει στο προσωπικό σου στιλ. Άντε, και στα δικά σου.


Η πιο safe, κλασική επιλογή είναι…
Eκρού λινό κοστούμι



Ιδανικό για: γάμο σε νησί

Λινό κοστούμι, €115,39 το σακάκι και €54,30 το παντελόνι, www.asos.com

Αν υπάρχει μια περίσταση για την οποία εφευρέθηκαν τα λινά κοστούμια, αυτοί είναι οι καλοκαιρινοί γάμοι. Είναι το πλέον δροσερό ύφασμα και είναι το μόνο που θα σου εξασφαλίσει πως, όσο περιμένετε τη νύφη που έχει στήσει το γαμπρό κάτω από το λιοπύρι, δεν θα κολυμπάς στον ίδιο σου τον ιδρώτα. Προτίμησε αποχρώσεις της άμμου ή του πάγου γιατί το κατάλευκο “χτυπάει” άσχημα (και θυμίζει πορτιέρη σε κλαμπ της παραλιακής).
Φόρεσέ το με…



Πουκάμισο με διπλή μανσέτα, €115, www.thomaspink.com. Πλεκτή ζώνη, €14,99, www.pullandbear.com. Δερμάτινα brogues, €69,95, www.zara.com

Το εκρού και όλες οι αποχρώσεις του μπεζ ταιριάζουν καλύτερα με παπούτσια και αξεσουάρ σε γήινους τόνους (καφέ, μπεζ), παρά μαύρα. Όσον αφορά το πουκάμισο είσαι ελεύθερος να διαλέξεις ό,τι θες ή έχεις διαθέσιμο, καθώς η χρωματική βάση είναι τόσο ουδέτερη που ταιριάζουν τα περισσότερα (προς θεού, όχι εκείνο με τους κοκοφοίνικες). Ένα πουκάμισο με λεπτό γαλάζιο καρό ή ριγέ είναι sharp και ανάλαφρο ταυτόχρονα. Αν η περίσταση το επιτρέπει, προτίμησε να αφήσεις σπίτι τη γραβάτα.


Αν δεν συμπαθείς το λινό διάλεξε…
Ανοιχτόχρωμο βαμβακερό κοστούμι



Ιδανικό για: γάμο σε σπίτι με κήπο/ παραθαλάσσιο club

Βαμβακερό seersucker ριγέ κοστούμι, Brooks Brothers, €398, www.mrporter.com

Είναι το plan B σου σε περίπτωση που σου τη σπάει το λινό επειδή τσαλακώνεται ή τελοσπάντων επειδή θες να φοράς κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους καλεσμένους. Ως προς το ύφασμα, αναγκαστικά θα κατευθυνθείς προς το βαμβακερό (το ελαφρύ seersucker είναι τέλειο για τις πιο ζεστές περιστάσεις) και ως προς το χρώμα προτίμησε κάποια ανοιχτή απόχρωση του γκρι ή του γαλάζιου. Οι ρίγες είναι ευπρόσδεκτες, αρκεί να είναι λεπτές και διακριτικές.
Φόρεσέ το με…



Μεταξωτή πλεκτή γραβάτα, Drake’s, €85, www.mrporter.com . Plimsolls από canvas, €43,44, www.asos.com.

Όχι, το να φορέσεις σκούρο πουκάμισο για να κάνει κοντράστ δεν είναι καλή ιδέα, εκτός αν είσαι μαφιόζος (ή ο Lapo Elkann). Διάλεξε κάτι επίσης ανοιχτόχρωμο ή μείνε στο safe λευκό και ανέβασε τους στιλιστικούς τόνους με μια cool πλεκτή γραβάτα, η οποία είναι σαφώς πιο relaxed από τις συμβατικές. Οποιοδήποτε επίσημο ανοιχτόχρωμο παπούτσι θα ταιριάξει μια χαρά, αλλά αν ο γάμος είναι νεανικός μπορείς να τολμήσεις και ένα πιο casual ζευγάρι, όπως loafers ή υφασμάτινα plimsolls.


Αν δεν θες ένα outfit “μιας χρήσεως” προτίμησε…
Βαμβακερό navy κοστούμι

Ιδανικό για: γάμο σε κτήμα/ χώρο δεξιώσεων/ ξενοδοχείο



Βαμβακερό κοστούμι, €175 το σακάκι και €65,95 το παντελόνι, www.massimodutti.com

Οι καιροί είναι δύσκολοι, σε καταλαβαίνουμε, και είναι πολύ λογικό να μη θες να δώσεις χρήματα για κάτι που θα φοράς μόνο σε γάμους και βαφτίσια. Ένα βαμβακερό navy κοστούμι δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία και πιθανόν να έχεις ήδη στην ντουλάπα σου ένα τέτοιο πολυχρηστικό κομμάτι. Εύκολα μετατρέπεται από στολή εργασίας σε πανοπλία για γάμους, αρκεί να το συνδυάσεις με καλοκαιρινά κομμάτια που να καμουφλάρουν την business φύση του.
Φόρεσέ το με…



Non-iron βαμβακερό πουκάμισο, Brooks Brothers, €108, www.mrporter.com . Πλεκτή γραβάτα, €10,86, www.asos.com. Δερμάτινα derby παπούτσια, €69,95, www.zara.com

Το λευκό ή τα light μονόχρωμα πουκάμισα, όπως το baby blue, είναι σαφώς πιο ανάλαφρα από το τα εργασιακά ριγέ. Αν μπορείς απόφυγε την γραβάτα ή διάλεξε μια χαλαρή, παιχνιδιάρικη, που να φωνάζει "party" και όχι "deadline". Ολοκλήρωσε με κλασικά δερμάτινα δετά παπούτσια, μοκασίνια ή σκουρόχρωμα loafers.


Αν δεν θες να φορέσεις κοστούμι, τότε χρειάζεσαι ένα…
Blazer



Ιδανικό για: χαλαρούς γάμους σε οποιοδήποτε μέρος

Λινό δίκουμπο blazer, J. Crew, €166,26, www.mrporter.com

Ακόμη κι αν δεν έχεις ούτε ένα καλοκαιρινό κοστούμι στη ντουλάπα σου και δεν σκοπεύεις άμεσα να αποκτήσεις, πάλι μπορείς να απαντήσεις θετικά στο RSVP του γάμου. Αρκεί να έχεις στη διάθεσή σου ένα κλασικό δίκουμπο blazer, που ούτως ή αλλώς αναβαθμίζει όλη σου τη γκαρνταρόμπα - από το τζιν σου μέχρι και τις βερμούδες σου. Η μετάβασή του στη γαμήλια περίσταση είναι εύκολη υπόθεση.
Φόρεσέ το με…



Βαμβακερό chino παντελόνι, €19,95, www.hm.com. Βαμβακερό πουκάμισο, €85, www.thomaspink.com. Σουέντ loafers Base London, €88,24, www.asos.com

Μην επιχειρήσεις να συνδυάσεις το blazer με τις προαναφερθείσες βερμούδες ή το τζιν σου, εκτός αν είσαι 100% σίγουρος πως ο γάμος έχει τόσο χύμα dresscode. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ένα fitted υφασμάτινο παντελόνι σε λευκό ή μπεζ είναι το ιδανικό του ταίρι. Απόφυγε το λευκό πουκάμισο για να μη θυμίζεις πλήρωμα πλοίου και συνδύασε με εξίσου relaxed παπούτσια, όπως loafers ή boat shoes.





Πηγή:oneman.gr



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: