Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

"Δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στα συμφωνηθέντα"



"Η νέα κυβέρνηση δεν θα πρέπει να ακυρώσει τα συμφωνηθέντα. Ουσιαστικές αλλαγές δεν πρόκειται να υπάρξουν" ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, προσθέτοντας ωστόσο ότι μπορεί να φανταστεί επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής των μέτρων.


«Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει μόνη της και δεν μπορούμε να κρατήσουμε κάποιον που θέλει να φύγει», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, μιλώντας σε πολιτική εκπομπή του κρατικού γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού «ARD», λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit poll από την Αθήνα.

Προειδοποίησε ότι η μελλοντική κυβέρνηση στην Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων και ότι ζητούμενο τώρα να σχηματιστεί μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση που δεν θα αμφισβητήσει όλα τα συμφωνηθέντα.

"Η νέα κυβέρνηση δεν θα πρέπει να ακυρώσει τα συμφωνηθέντα. Ουσιαστικές αλλαγές δεν πρόκειται να υπάρξουν" ανέφερε, προσθέτοντας ωστόσο ότι μπορεί να φανταστεί επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής των μέτρων.

Δεν θέλησε να σχολιάσει τις εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς, όπως είπε, η διαφορά είναι «όπως το περιμέναμε, πολύ μικρή». Ωστόσο, επισήμανε ότι το βασικό είναι η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις.

«Διαφορετικά και εγώ ως υπουργός Εξωτερικών θα έχω πρόβλημα με τις άλλες χώρες, οι οποίες τηρούν τις δεσμεύσεις τους με συνέπεια» πρόσθεσε, για να διευκρινίσει ότι αυτό που μπορεί να συζητηθεί είναι ο «παράγων χρόνος» και όχι η ουσία των συμφωνιών.

«Η Γερμανία επέδειξε και θα συνεχίσει να επιδεικνύει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα του να αναλάβει τα βάρη των άλλων χωρών. «Η Γερμανία ούτε μπορεί ούτε θέλει», είπε χαρακτηριστικά.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: