Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Το μήνυμα της Angelina Jolie για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων



Δεν είναι μόνο γνωστή για τις υποκριτικές της ικανότητες, αλλά και για τη φιλανθρωπική της δράση. Η Angelina Jolie, για μια ακόμη φορά στέκεται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη. Διάβασε την επιστολή που έστειλε για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.


"Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες πιστεύει ότι ακόμα και 1 άτομο που αναγκάζεται να ξεριζωθεί είναι πολύ. Και αυτό είναι αλήθεια. Κάθε πρόσφυγας μετράει. Κάθε ένας έχει τη δική του ιστορία. Κάθε ένας έχει υποφέρει και αντέξει πολύ περισσότερα απ’ ό,τι θα μπορούσα να αντέξω εγώ. Και όμως, δεν το βάζουν κάτω, επιβιώνουν και συνεχίζουν.

Όταν μιλάμε με αριθμούς, κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε τον άνθρωπο. Όμως, οι αριθμοί έχουν κάτι σημαντικό να πουν. Πέρυσι, ξεριζώθηκαν 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι. Υπάρχουν ακόμα 2,7 εκατομμύρια πρόσφυγες από το Αφγανιστάν. 12 εκατομμύρια άνθρωποι είναι ανιθαγενείς. Και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο αριθμός των ξεριζωμένων σε ολόκληρο τον κόσμο ξεπέρασε τα 42 εκατομμύρια.

Δυστυχώς, κάποιος που γίνεται πρόσφυγας είναι πιθανόν να παραμείνει πρόσφυγας για πολλά χρόνια – ζώντας εγκλωβισμένος σε έναν καταυλισμό ή παλεύοντας να επιβιώσει στους δρόμους μιας πόλης του αναπτυσσόμενου κόσμου. Το 70 τοις εκατό των προσφύγων για τους οποίους φροντίζει η Ύπατη Αρμοστεία βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση για περισσότερα από πέντε χρόνια. Η ασφάλεια και η ευημερία τους εξαρτώνται από τη γενναιοδωρία των χωρών που κρατούν ανοιχτά τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες, καθώς και από τις σημαντικές προσπάθειες για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, όπου και όταν αυτή είναι απαραίτητη.

Δυστυχώς, ο κόσμος μας παράγει πρόσφυγες πιο γρήγορα απ’ό,τι λύσεις. Και οι λύσεις δεν είναι αποκλειστικά ανθρωπιστικού χαρακτήρα – είναι και πολιτικές. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αφοσιωθεί ξανά στην πρόληψη των συγκρούσεων, στην αντιμετώπισή τους όταν αυτές ξεσπούν και στην πιο γρήγορη εξεύρεση λύσεων. Γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να βρεθούν βιώσιμες λύσεις για τους πρόσφυγες. Η δύναμή τους μας εμπνέει αυτήν την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων".

Angelina Jolie, 20 Ιουνίου 2012

Η Ύπατη Αρμοστεία εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στην κ. Jolie για το ποσό των 100.000 δολαρίων που δώρισε σήμερα στον Οργανισμό για τους πρόσφυγες από τη Συρία.



Πηγή:cosmo.gr



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: