Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Η Adidas απέσυρε τα παπούτσια με τον κρίκο - Οι επικριτές λένε ότι συμβολίζουν τη... δουλεία



Η Adidas ακύρωσε τα σχέδιά της να κυκλοφορήσει ένα ζευγάρι παπούτσια με έναν πλαστικό κρίκο στον αστράγαλο, καθώς μετά την πρώτη δημοσίευση στο facebook ξεκίνησε θύελλα αντιδράσεων.


Η Adidas ονόμασε ένα ζευγάρι παπούτσια "JS Roundhouse Mids" και άρχισε να τα διαφημίζει με το συνοδευτικό μότο "Tighten up your style with the JS Roundhouse Mids dropping in August. Got a sneaker game so hot you lock your kicks to your ankles?". Δηλαδή (στο περίπου) φτιάξε το στιλ σου με τα JS Roundhouse Mids που βγαίνουν τον Αύγουστο και κλείδωσε το παιχνίδι στους αστραγάλους σου (στο περίπου και πάλι). Από την στιγμή που το σχέδιο δημοσιεύτηκε στην σελίδα της εταιρείας στο facebook ξεκίνησε μια θύελλα αντιδράσεων που την οδήγησε στην απόσυρση του ζευγαριού.

Οι επικριτές χαρακτήρισαν το $350 ζευγάρι αθλητικά παπούτσια ως ρατσιστικό και είπαν ότι θυμίζει την εποχή της δουλείας. Στα σχόλια στο internet τα παπούτσια ονομάστηκαν "Shackles" ή "τα παπούτσια της δουλείας" ή τα "παπούτσια της αλυσίδας (μου τώρα θα σπάσω)".
  Αν και η κριτική δεν ήταν καθολική, η φωτογραφία πήρε σχεδόν 38.000 likes στο facebook, αυτό δεν ήταν αρκετό να σταματήσει την Adidas από την ακύρωση του παπουτσιού. Σε δήλωση στο ABC News, η Adidas υπερασπίστηκε τον σχεδιαστή Jeremy Scott και τόνισε: "Η συνεργασία μας με τον Jeremy Scott ανέκαθεν συμβόλιζε την δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία. Ο Jeremy Scott είναι γνωστός σχεδιαστής, του οποίου το στιλ είναι ιδιόμορφο και ανάλαφρο. Προηγούμενα σχέδια του για παπούτσια της Adidas Originals έχουν, για παράδειγμα, κεφάλια από ζωάκια και τον Μίκυ Μάους. Ο σχεδιασμός του JS Mid Roundhouse δεν είναι τίποτα περισσότερο από την μοναδική άποψη του Jeremy Scott για τη μόδα και δεν έχει τίποτα να κάνει με τη δουλεία".
Στην ίδια δήλωση, ωστόσο, η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη για το παπούτσι, λέγοντας: "Από τη στιγμή που το παπούτσι έκανε το ντεμπούτο του στην Adidas Originals σελίδα μας στο facebook, πριν βγει στην αγορά τον Αύγουστο, έχουμε λάβει τόσο θετικά όσο και τα επικριτικά σχόλια. Ζητούμε συγγνώμη αν κάποιοι ενοχλήθηκαν. Αποσύρουμε τα σχέδια μας για την κυκλοφορία του".
Δείτε μερικά από τα σχέδια του Jeremy Scott που κυκλοφορούν.

 




Μέχρι στιγμής, πιλότοι, ιθαγενείς, πυροσβέστες, αρκουδάκια, διάσημα ποντίκια, πουλιά ή φιλοζωϊκές οργανώσεις δεν έχουν εκφράσει παράπονα για αυτά.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: