Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Βουλευτικές Εκλογές 2012: Χρήσιμα για τις Επαναληπτικές εκλογές

Βουλευτικές Εκλογές 2012: Χρήσιμα για τις Επαναληπτικές εκλογές

Βουλευτικές Εκλογές 2012 και μάλιστα Επαναληπτικές Εκλογές σήμερα 17 Ιουνίου 2012.
Η μεγάλη και κρίσιμη στιγμή για τη χώρα έφτασε και η Google με το σημερινό της doodle αφιερώνει στην ημέρα αυτή.

Όλα τα μάτια , εγχώρια και διεθνή, είναι στραμμένα εδώ! Στην Ελλάδα κι στην στάση απέναντι στο Μνημόνιο της, απέναντι στην Ευρώπη και στο μέλλον της.

Επαναληπτικές Εκλογές 2012 σήμερα Κυριακή 17 Μαϊου και οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.
Για να μπορέσουμε να ψηφίσουμε θα πρέπει να έχουμε μαζί μας

- Αστυνομική ταυτότητα
ή Προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής
ή Διαβατήριο
ή Άδεια οδήγησης
ή Ατομικό βιβλιάριο υγείας

Όσοι από εσάς δεν έχετε μάθει ακόμη που ψηφίζεται μπορείτε να αναζητήσετε το σχετικό εκλογικό τμήμα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, μέσα από την ιστοσελίδα «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ» (http://www.ypes.gr/Services/eea/eea.htm) υπάρχει ενημέρωση για τα εκλογικά τμήματα που ψηφίζει ο καθένας.

Σε αυτές τις εκλογές δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν όλοι οι πολίτες Ελληνες και Ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους, δηλαδή, όλοι όσοι γεννήθηκαν από 1/1/1994 - 31/12/1994.

Οι εκλογείς μπαίνουν στο κατάστημα της ψηφοφορίας ένας - ένας ή σε μικρές ολιγάριθμες ομάδες, με τη σειρά της προσέλευσής τους και όπως ειδικότερα καθορίζει κάθε εφορευτική επιτροπή.

Σε κάθε εκλογέα η εφορευτική επιτροπή δίνει ένα φάκελο με ειδικό γνώρισμα μονογραφημένο από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής και σφραγισμένο με τη σφραγίδα της επιτροπής, καθώς και πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων.

Μετά ο εκλογέας οφείλει να αποσυρθεί στον ξεχωριστό χώρο με τρόπο που να μην τον βλέπουν και εκεί κλείνει μυστικά το ψηφοδέλτιο της εκλογής του μέσα στο φάκελο, που του έχει παραδοθεί. Στη συνέχεια κολλάει το φάκελο, επιστρέφει και το δείχνει στον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και στους άλλους που παρίστανται, ώστε να βεβαιωθεί ότι κρατάει ένα μόνο φάκελο με τη σφραγίδα της επιτροπής και ύστερα το ρίχνει στην κάλπη.

Απαγορεύεται στον εκλογέα να ρίξει το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη αν αυτό δεν είναι μέσα στο φάκελο με το ειδικό γνώρισμα ή αν δεν έχει κλειστεί ο φάκελος και αν ο εκλογέας δεν αποσύρθηκε πρώτα στον ξεχωριστό χώρο.

Αυτό που πρέπει βασικά να θυμάστε ,είναι ότι αυτή τη φορά δεν χρειάζεται να «σταυρώσετε» τους υποψήφιους βουλευτές, της επιλογής σας αφού θα εκλεγούν με λίστα.

Προσοχή !Αν μπερδευτείτε και βάλετε τελικά σταυρό μην στεναχωριέστε γιατί η ψήφος σας θα είναι παρόλα αυτά έγκυρη . Ωστόσο άκυρα θα θεωρηθούν όσα παλιά ψηφοδέλτια των εκλογών της 6ης Μαΐου βρεθούν μέσα στην κάλπη.

Προς ενημέρωση των πολιτών , το υπουργείο Εσωτερικών έχει δημοσιοποιήσει έναν κατάλογο «Συχνών Ερωτήσεων» προκειμένου να αντιμετωπιστεί όποια δυσκολία προκύψει.:

Ενδεικτικά : Τι κάνω αν..;

-Δεν μπορώ να βρω το όνομά μου στους εκλογικούς καταλόγους;

Επισκεφτείτε τη σελίδα «Μάθε που ψηφίζεις» και δώστε τα στοιχεία σας, σύμφωνα με τις οδηγίες. Αν ήδη το έχετε κάνει, μη διστάσετε να το επαναλάβετε. Είναι πιθανό να έχετε κάνει κάποιο λάθος πληκτρολόγησης. Αν, παρ' όλη την προσπάθειά σας, δεν βρείτε το όνομά σας, τότε απευθυνθείτε στο δήμο που είστε εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια έως και το πέρας της ψηφοφορίας

-Βρω το όνομά μου σε άλλο δήμο από αυτόν όπου είμαι δημότης ή από αυτόν όπου κατοικώ;

Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν καταρτιστεί, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στα δημοτολόγια και οι δήμοι έχουν κατανείμει τους εκλογείς σε εκλογικά διαμερίσματα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της διεύθυνσης που είναι καταχωρημένα στα δημοτολόγια. Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές του 2012 έχουν οριστικοποιηθεί και δεν επιδέχονται αλλαγές. Για τις μελλοντικές εκλογές, αποταθείτε στο δήμο σας, για να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας ή να διορθωθούν ενδεχόμενα λάθη.

-Είμαι διπλοεγγεγραμμένος;
Για τις εκλογές του 2012, οφείλετε να ψηφίσετε στο δήμο της τελευταίας σας εγγραφής. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα σας καλέσει να υπογράψετε μια υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζετε ότι είστε διπλοεγγεγραμμένος και δεν ψηφίσατε αλλού. Αυτές οι δηλώσεις θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εσωτερικών και θα διασταυρωθούν. Με αυτήν τη διαδικασία, διασφαλίζεται το κύρος των εκλογών. Ας μην ξεχνάμε ότι η διπλοψηφία απαγορεύεται και τιμωρείται αυστηρά.

-Έχω χάσει την ταυτότητά μου ή έχω βγάλει νέα αστυνομική ταυτότητα;

Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.

-Τα στοιχεία ταυτότητάς μου έχουν διαφορές από την εγγραφή μου στους εκλογικούς καταλόγους;
Εξαρτάται από τις διαφορές. Αν είναι ουσιώδεις, μπορεί να απαιτηθεί πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας από το δήμο. Καλό είναι να εφοδιαστείτε με αυτό έγκαιρα, για να αποφύγετε τις ταλαιπωρίες της τελευταίας στιγμής.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης δήλωσε: «Όλα είναι έτοιμα για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 17ης Ιουνίου»,μετά από την γενική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο.

Μάλιστα συμπλήρωσε:«Διαπιστώσαμε ότι από τεχνολογική, ηλεκτρονική και διοικητική άποψη όλα λειτουργούν στην εντέλεια. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά» .

Η αγωνία, όσο κυλούν οι ώρες, φθάνει σε επίπεδα κόκκινου συναγερμού και οι πλέον έμπειροι στην Κουμουνδούρου μιλούν για ντέρμπι. Και οι δύο πρωταγωνιστές επισημαίνουν πως στο εκλογικό αποτέλεσμα θα υπάρξουν εκπλήξεις, πέραν των δύο μονομάχων. Το τελικό ποσοστό της Χρυσής Αυγής καθώς και το τελικό ποσοστό του ΚΚΕ περιλαμβάνονται σε αυτές τις ενδεχόμενες εκπλήξεις, σύμφωνα με όσα λέγονται στα γραφεία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Βουλευτικές Εκλογές 2012: Χρήσιμα για τις Επαναληπτικές εκλογές


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: