Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Αυξήσεις έως 18% σε βασικά προϊόντα στα σούπερ μάρκετ



Η κρίση και η μείωση των εισοδημάτων έφερε...αυξήσεις της τάξεως έως 18% σε βασικά προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.


Παρά την κρίση και τη μείωση του εισοδήματος των ελληνικών οικογενειών, οι τιμές στα περισσότερα βασικά προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ πήραν την ανιούσα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, παρατηρήθηκε αύξηση, που φτάνει ως το 18% σε σχέση με πέρσι.
Την υψηλότερη ανατίμηση έχει παρουσιάσει η ζάχαρη με 18,23% και ακολουθούν τα αναψυκτικά με 10%, οι μαρμελάδες με 8%, τα κατεψυγμένα ψάρια με 7,87%, οι χυμοί φρούτων με 7,1%, η μαργαρίνη με 7,29%, το αλάτι και τα μπαχαρικά με 6,9%, τα αλλαντικά με 6,3% και το γάλα με 6%.

Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι οι αυξήσεις αυτές οφείλονται στις ανατιμήσεις που έχουν σημειωθεί διεθνώς στα εμπορεύματα και τις πρώτες ύλες από πέρσι. Επίσης στην ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ, στην αύξηση του μεταφορικού κόστους λόγω της ανόδου των τιμών των καυσίμων αλλά και στην αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι παρά το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει αποκλιμάκωση των τιμών αυτών στη διεθνή αγορά, στα ράφια των σούπερ μάρκετ δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: