Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Οι 10 καλύτερες ταινίες που δεν γυρίστηκαν ποτέ


Χιλιάδες ταινίες παίρνουν αρχικά το πράσινο φως από τα studios παραγωγής, για να καταλήξουν στο τέλος στο αρχείο και να μην πραγματοποιηθούν ποτέ. Τις παρακάτω 10 εμείς πολύ θα θέλαμε να δούμε κάποια στιγμή. Εσύ;

A Princess of Mars

  Η ταινία της Disney, John Carter, κινηματογραφική μεταφορά του έργου του Edgar Rice Burroughs, ήταν μία αποτυχία. Ποιοτικά και εισπρακτικά. Όμως πολύ πριν από αυτό, υπήρχαν σχέδια για μία ταινία κινουμένων σχεδίων, με τίτλο "Η πριγκίπισσα του Άρη", το πρώτο βιβλίο του Burroughs στη σειρά Barsoom. Ο σκηνοθέτης των Looney Tunes, Bob Clampett ήθελε να αναλάβει το όλο εγχείρημα. Έτσι συνεργάστηκε το 1935 με τον Burroughs και τον γιο του, John Coleman για να δημιουργήσουν υλικό ώστε να το παρουσιάσουν στα studios της MGM. Όμως όταν πρόβαλλαν το υλικό σε δοκιμαστικό κοινό, οι αντιδράσεις δεν ήταν ενθαρρυντικές και έτσι το project εγκαταλείφθηκε.
Megalopolis
Η Megalopolis αποτελούσε το όραμα του Francis Ford Coppola, ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει μία επική ταινία για την επαναδημιουργία της Νέας Υόρκης ύστερα από ένα καταστροφικό γεγονός. Ο Coppola ήθελε να χρηματοδοτήσει ο ίδιος το πόνημά του, με τα λεφτά από τις τρεις ταινίες του στη δεκαετία του '90, το Bram Stoker’s Dracula, το Jack, και το The Rainmaker. Μάλιστα τράβηξε και αρκετό υλικό ώστε να μπορέσει να παρουσιάσει στα studios.
Τι έγινε λοιπόν; Η 11η Σεπτεμβρίου.
Ο ίδιος ο Coppola εξήγησε πως "ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσω μία ταινία που θα παρουσίαζε τη Νέα Υόρκη ως ουτοπία. Μετά τις επιθέσεις δεν μπορούσες να γράψεις κάτι για την πόλη χωρίς να συνδέεται στο μυαλό του κόσμου με τα καταστροφικά γεγονότα." Ίσως στο μέλλον να γυριστεί τελικά η ταινία.
Rendezvous with Rama

  Το μυθιστόρημα του Arthur C. Clarke "Rendezvous with Rama" είναι ένα από τα πιο σημαντικά και επιδραστικά έργα επιστημονικής φαντασίας. Η ιστορία ακολουθεί τις περιπέτειες μιας ομάδας αστροναυτών που εξερευνούν ένα κυλινδρικό διαστημόπλοιο το οποίο εισέρχεται στο ηλιακό μας σύστημα. Ο ίδιος ο Morgan Freeman ήθελε να γίνει ο παραγωγός της κινηματογραφικής μεταφοράς με τον David Fincher ως σκηνοθέτη. Βέβαια υπήρξαν άπειρες αναφορές στο παρελθόν πως ο τελευταίος εγκατέλειψε το project. Ας ελπίσουμε πως δεν ισχύουν και πως κάποτε θα απολαύσουμε την ιστορία στην μεγάλη οθόνη.
Kaleidoscope
Η ταινία που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ο Alfred Hitchcock. Η υπόθεση της περιστρέφεται γύρω από έναν κατά συρροήν δολοφόνο στη Νέα Υόρκη, ο οποίος είναι και...νεκρόφιλος! Φυσικά δεν βρέθηκε studio να το δεχτεί και έτσι ο Hitchcock αναγκάστηκε να αλλάξει πολλά σημεία και να δημιουργήσει την ταινία του 1972, Frenzy. Θα ήταν ενδιαφέρον πάντως να δούμε και την original version.
Dune

  Άλλο κορυφαίο έργο της επιστημονικής φαντασίας, το Dune του Frank Herbert. Αν και έχει μεταφερθεί στην κινηματογραφική και την τηλεοπτική οθόνη, αρχικά το σχέδιο ήταν να μεταφερθεί από τον σκηνοθέτη και συγγραφέα κόμικς, Alejandro Jodorowsky, ο οποίος ήθελε για πρωταγωνιστές του τον Orson Welles και τον Salvador Dalí. Οι Pink Floyd, Magma, Henry Cow και Karlheinz Stockhausen θα συνέθεταν την μουσική της ταινίας. Όμως δυστυχώς το project εγκαταλείφθηκε.
Napoleon
Ο θάνατος του Stanley Kubrick το 1999 δεν του επέτρεψε να πραγματοποιήσει το όνειρό του, δηλαδή μία επική βιογραφική ταινία για τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Είχε ήδη γράψει το σενάριο, οπότε ίσως κάποτε να δούμε την ταινία στην μεγάλη οθόνη.
The Game of Death

  Και ο θάνατος του Bruce Lee δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει την τελευταία του μεγάλη ταινία. Ο Lee δούλευε πάνω στην παραγωγή του Game of Death, όταν του προτάθηκε να πρωταγωνιστήσει στο Enter the Dragon. Έτσι ο Lee ανέβαλε λίγο το Game of Death, γεγονός που αποδείχθηκε μοιραίο. Ο σκηνοθέτης του Enter the Dragon, Robert Clouse, χρησιμοποίησε το υλικό που είχε προλάβει να γυρίσει ο Lee και δημιούργησε μία ταινία που κυκλοφόρησε το 1978.
Who Killed Bambi?

  Η αρχική μορφή της ταινίας ήταν μία punk rock εκδοχή της αντίστοιχης των Beatles "A Hard Day’s Night." Θα πρωταγωνιστούσε το βρετανικό συγκρότημα, The Sex Pistols. Όμως η 20th Century Fox, διέκοψε τη χρηματοδότηση όταν διάβασε το σενάριο.
Dark Blood
Η ταινία που δεν πρόλαβε να τελειώσει ο River Phoenix, καθώς πέθανε σε ηλικία 23 ετών από ανακοπή καρδιάς λόγω χρήση ναρκωτικών. Φυσικά η ταινία εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια. Το 2011 ο σκηνοθέτης George Sluizer ανακοίνωσε πως η ταινία θα κυκλοφορήσει το 2012.
Heart of Darkness

  Παρά το γεγονός πως ο Orson Welles θεωρείται ένας από τους πιο κορυφαίους σκηνοθέτες όλων των εποχών, συναντούσε αρκετές δυσκολίες να βρει ανθρώπους και studios να χρηματοδοτήσουν τις ταινίες του. Έτσι είχε εγκαταλείψει διάφορα projects κατά καιρούς, όπως το Don Quixote, τον Έμπορο της Βενετίας και το The Other Side of the Wind.
Επιλέγουμε για τη λίστα την αποτυχημένη απόπειρά του να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη τη νουβέλα του Joseph Conrad, Heart of Darkness. Μάλιστα η ταινία προοριζόταν να γίνει το πρώτο του σκηνοθετικό εγχείρημα (χωρίς να λάβουμε υπόψη το φιλμ μικρού μήκους The Hearts of Age). Αφού εγκατέλειψε την προσπάθεια καθώς δεν μπορούσε να βρει χρηματοδότες, αναγκάστηκε να δουλέψει πάνω σε ένα άλλο project. Το Citizen Kane...

Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: