Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

10 συμβουλές για να διώξεις το άγχος



Αυτές τις μέρες όλοι είναι στρεσαρισμένοι. Οι λόγοι ποικίλουν από την δουλειά και τα χρήματα μέχρι τις σχέσεις. Ακολούθησε μικρές συμβουλές για να διώξεις το άγχος και να κάνεις πιο ήρεμη την καθημερινότητα σου.

1. Πιες χαμομήλι

Το χαμομήλι έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και βοηθά στο ύπνο. Αν πέρασες μια δύσκολη μέρα και δεν μπορείς να ηρεμήσεις, φτιάξε μια μεγάλη κούπα χαμομήλι και πρόσθεσε λίγο μέλι.

2. Πες όχι στον καφέ

Περιόρισε την κατανάλωση του καφέ. Μπορεί να δημιουργήσει νεύρα και απότομες αλλαγές στη διάθεση.

3. Απόφυγε τις επεξεργασμένες τροφές

Οι επεξεργασμένες τροφές προκαλούν στρες στο πεπτικό σύστημα. Συμπεριέλαβε σε αυτή τη λίστα τα τεχνητά γλυκαντικά, τα αναψυκτικά, τα τηγανιτά, το fast food, τη ζάχαρη, τα προϊόντα που περιέχουν άσπρο αλεύρι και τα συντηρητικά.

4. Φάε τζίντζερ

Την επόμενη φορά που θα νιώθεις στρεσαρισμένη ή κουρασμένη από το άγχος ψάξε για λίγο τζίντζερ. Είναι σίγουρο πως θα σε ανεβάσει.

5. Δοκίμασε το λινέλαιο

Το λινέλαιο βελτιώνει τη διάθεση αλλά και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Δοκίμασε το στα πρωινά σου smoothies για να επωφεληθείς από τα Ω3 λιπαρά.


6. Απλά ανέπνευσε

Αυτό το tip μπορεί να εφαρμοστεί παντού. Είτε είσαι κολλημένη στην κίνηση, είτε έχεις ένα πολύ μεγάλο project, οι βαθιές αναπνοές σε βοηθούν να ηρεμήσεις εκείνη τη στιγμή. Μερικές φορές το να φαντάζεσαι ότι εκπνέεις το στρες μπορεί να σε βοηθήσει.

7. Βγες από την πρίζα

Εννοούμε το κινητό, το ipod, το ipad, το laptop, ακόμα και την τηλεόραση. Αυτές οι συσκευές σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι συνέχεια στην πρίζα, και να αντιδράς συνεχώς σε μηνύματα που λαμβάνεις. Κάνε ένα διάλειμμα από όλες αυτές τις συσκευές έστω και για 30 λεπτά τη μέρα.

8. Κινήσου

Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, αφού η άσκηση είναι το αντίθετο της ηρεμίας, αλλά η άσκηση σε βοηθά να κοιμηθείς καλύτερα και πιο ήρεμα το βράδυ. Ακόμα και μερικές διατάσεις πριν ξαπλώσεις μπορούν να σε βοηθήσουν να κοιμηθείς πιο γρήγορα και πιο ήρεμα.

9. Ανάλυσε το

Το να μάθεις να αναγνωρίζεις τα σημάδια του άγχους, είναι μια πολύ καλή στρατηγική. Με τον τρόπο αυτό μπορείς να το ξεπεράσεις πιο εύκολα όταν ξέρεις ότι έρχεται.

10. Πάρε άδεια

Το αφεντικό σου μπορεί να διαφωνεί, αλλά περνώντας μια μέρα χωρίς να πας στη δουλειά θα σου κάνει πολύ καλό. Παίρνοντας άδεια μια καθημερινή μπορείς να απολαύσεις περισσότερο το σαββατοκύριακο. Κάνε τις προσωπικές σου εργασίες εκείνη την ημέρα, κάνοντας έτσι χώρο στο πρόγραμμα σου, για να χαλαρώσεις το σαββατοκύριακο και να ξεκινήσεις ανανεωμένη τη νέα εβδομάδα.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: