Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Εκρήξεις συγκλονίζουν τη Xομς


Οι συνοικίες Μπάμπα Αμρ και Ινσάατ βομβαρδίζονται  σφοδρά από τις δυνάμεις του καθεστώτος της Συρίας, και ειδικά η Μπάμπα Αμρ, η οποία συγκλονίζεται από «τρομακτικές» εκρήξεις, με τις επικοινωνίες
να έχουν διακοπεί ολοκληρωτικά, σύμφωνα με Σύρους ακτιβιστές και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

«Η Μπάμπα Αμρ καθώς και τμήμα της Ινσάατ βομβαρδίζονται από τις 07.00 το πρωί και βλήματα όλμου έπεσαν στη Χαλντιγέ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ραμί Αμπντελραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ακούμε φοβερές εκρήξεις, τρομακτικές» ανέφερε ο Χάντι Αμπντάλα, ακτιβιστής της Γενικής Επιτροπής της Συριακής Επανάστασης.

«Όσο αυξάνεται η διεθνής καταδίκη, τόσο ενισχύονται οι βομβαρδισμοί... Σήμερα δεν κατορθώνουμε να έλθουμε σε επαφή με ακτιβιστές, ούτε μέσω Skype ούτε μέσω Thuraya» διευκρίνισε ο Σύρος ακτιβιστής.

«Σήμερα συγκεντρώνουμε πληροφορίες εκτός των συνοικιών που βομβαρδίζονται, οι επικοινωνίες είναι τελείως κομμένες στο εσωτερικό» είπε ο Ραμί Αμπντελραχμάν, τη στιγμή που σήμερα συμπληρώνονται 20 ημέρες βομβαρδισμών της Χομς.

Χθες, δύο δυτικοί δημοσιογράφοι, η Μαρί Κόλβιν, ανταποκρίτρια των «Sunday Times», και ο Ρεμί Οσλίκ, φωτορεπόρτερ του πρακτορείου IP3 Press, σκοτώθηκαν στη Χομς, κατά τον βομβαρδισμό του κτηρίου όπου διέμεναν και είχε μετατραπεί σε κέντρο Τύπου.

«Είμαστε βέβαιοι ότι το κέντρο Τύπου ήταν ο στόχος του βομβαρδισμού, διότι έπεσαν 11 οβίδες επάνω και γύρω από το κτήριο. Οι δυνάμεις του καθεστώτος πρέπει να έπιασαν κάποιο σήμα μετάδοσης», σύμφωνα με τον Χάντι Αμπντάλα, ο οποίος δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «αναγνωριστικά αεροπλάνα πετούν συνέχεια επάνω από τη Χομς και πιθανότατα έπιασαν σήμερα δορυφορική μετάδοση», πριν βομβαρδισθεί το κτήριο.

Το σφυροκόπημα της Χομς συνεχίζεται, καθώς η διεθνής κοινότητα επιζητεί τρόπους για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός, ώστε να μεταφερθεί επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια προς την πόλη και κυρίως προς τη συνοικία Μπάμπα Αμρ, όπου βρίσκονται παγιδευμένοι χιλιάδες άνθρωποι.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: