Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ηλιακός ανεμοστρόβιλος μεγαλύτερος… από τη Γη! (vid)


Ηλιακός ανεμοστρόβιλος μεγαλύτερος… από τη Γη!
Εντυπωσιακές εικόνες από δορυφόρο της NASA


Αυτές οι εντυπωσιακές εικόνες, οι οποίες καταγράφηκαν από έναν δορυφόρο της NASA, παρουσιάζουν έναν ηλιακό ανεμοστρόβιλο την ώρα της έξαρσης του.

Ο ανεμοστρόβιλος είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι μοιάζει, καθώς στη πραγματικότητα ξεπερνάει ακόμα και το μέγεθος της Γης και επεκτείνεται σε εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στο διάστημα! Επιπλέον, κινείται με 482.803 χιλιόμετρα την ώρα και η θερμοκρασία του υπολογίζεται στους 8.000 βαθμούς Κελσίου.

Το ασυνήθιστο αυτό φαινόμενο, το οποίο οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμα να εξηγήσουν πλήρως, καταγράφηκε στη κάμερα του Solar Dynamics Observatory της NASA και η διάρκεια του βίντεο είναι 30 λεπτά.

Ο δορυφόρος, γνωστός και ως SDO, βρίσκεται στη μέση μιας πενταετούς αποστολής με σκοπό τη παρακολούθηση της ηλιακής δραστηριότητας και πως αυτή επηρεάζει το πλανήτη μας.

Ο συγκεκριμένος ανεμοστρόβιλος ονομάζεται «ηλιακή προεξοχή» και η προέλευσή του είναι τελείως διαφορετική συγκριτικά με εκείνους της γης. Αντί να είναι το αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής πίεσης, αυτός ο ανεμοστρόβιλος προκαλείται από τις διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου του ηλίου.

 

Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: