Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Θα φόραγες ένα ζευγάρι UGG;


Η πρώτη ενστικτώδης αντίδραση είναι «μα είναι γυναικείες».
Για περίμενε όμως: εσύ δεν έλεγες πως αυτές οι μπότες δεν είναι καθόλου θηλυκές;
Στους δρόμους του Λος Άντζελες και της Νέας Υόρκης, τα αντρικά πόδια με Ugg αυξάνονται γεωμετρικά. Ολοένα και περισσότεροι άντρες celebrities καλωσορίζουν αυτή τη ζεστή, χνουδωτή αίσθηση στην καθημερινότητά τους. Ακόμη και στο ελληνικό twitter έχουν ήδη αναφερθεί τα πρώτα «κρούσματα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Γιατί όμως η εικόνα ενός άντρα με Ugg σού «κλωτσάει» τόσο πολύ; Κάθε φορά που στο παρελθόν διαμαρτυρόσουν ότι αυτά τα παπούτσια δεν είναι καθόλου θηλυκά, είναι σαν να εννοούσες πως είναι αρρενωπά. Και είχες δίκιο. Όχι μόνο είναι αρρενωπά, αλλά κάποτε άνηκαν στους άντρες. Και σε αυτούς θέλουν τώρα να επιστρέψουν.
Από τους βοσκούς και τους πιλότους… Στις αρχές του 20ου αιώνα, γιδοβοσκοί στα βουνά της Αυστραλίας συνέλεγαν το μαλλί των προβάτων και έφτιαχναν αυτές τις χνουδωτές sheepskin μπότες για να κρατιούνται ζεστοί στα βουνά. Η κατασκευή τους ήταν απλή, το σχέδιο τους λιτό και η ζεστασιά που προσέφεραν ασυναγώνιστη, με αποτέλεσμα να βρουν σύντομα απήχηση και σε άλλους άντρες, όπως στους πιλότους του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, οι οποίοι τις φορούσαν στα μεγάλα υψόμετρα για να κρατούν τα πόδια τους ζεστά μέσα στο παγωμένο cockpit.
Εκείνοι, όμως, που ουσιαστικά τις αποθέωσαν ήταν οι σέρφερ στις ακτές της Αυστραλίας και αργότερα της Καλιφόρνια. Αυτά τα ηλιοκαμένα αγόρια με τις ανταύγειες και το six pack, ήθελαν να χώσουν κάπου στεγνά και ζεστά τις παπαριασμένες πατούσες τους μετά από πολύωρα παιχνίδια στα κύματα. Οι Ugg έμοιαζαν ιδανικές.
 …στην Oprah και την Paris Hilton. Ο νομικός όρος του Αστικού Κώδικα που θα μπορούσε να βρει εφαρμογή εδώ είναι η χρησικτησία. Σύμφωνα με το νομοθέτη, «η έννοια της χρησικτησίας δίνεται από την ίδια την λέξη: χρήση και κτήση. Δηλαδή την κτήση ενός πράγματος που προκύπτει από την χρήση του». Αυτό συνέβη με τις Ugg: οι γυναίκες τις αγκάλιασαν τόσο θερμά, που τις έκαναν δικές τους. Από τα πρώτα κορίτσια των σέρφερ που «έκλεβαν» τις μπότες των αγοριών τους φτάσαμε στο 2000, όταν η Oprah είπε στις εκατομμύρια τηλεθεάτριές της πόσο τις λατρεύει και η Paris Hilton έβγαλε βόλτα το τσιουάουα της φορώντας ένα χνουδωτό ζευγάρι. Ολοένα και περισσότερα γυναικεία πόδια εγκατέλειπαν τα ντελικάτα υποδήματα για την άνεση και την ζεστασιά μιας Ugg - κι ας είναι το γούνινο εσωτερικό τους το μοναδικό θηλυκό στοιχείο επάνω τους.
Μέχρι και σήμερα, το καταναλωτικό πανδαιμόνιο δεν φαίνεται να έχει καταλαγιάσει: το Δεκέμβριο που μας πέρασε, μόνο στο Selfridges του Λονδίνου πωλούνταν 200 ζευγάρια ημερησίως.

 Επόμενη στάση: η ντουλάπα σου Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, oι αντρικές Ugg προς το παρόν αντιπροσωπεύουν μόνο το 10%-12% των συνολικών πωλήσεων, όμως η εταιρία είναι αισιόδοξη πως αυτό σύντομα θα αλλάξει. Για την καμπάνια Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2012 επιστράτευσε τον δημοφιλή παίκτη του NFL (και σύζυγο της Gisele) Tom Brady, προσπαθώντας να σου πει «εδώ φοράει Ugg αυτός ο ωραίος τύπος που έχει ρίξει μια από τις ωραιότερες γκόμενες του πλανήτη, εσύ θα αντισταθείς;». Ο Brady βέβαια, δεν φοράει μόνο τη χνουδωτή μπότα στην καμπάνια, αλλά και διάφορα σχέδια της εταιρίας που είναι ομολογουμένως κομψά και δεν θυμίζουν τόσο το επίμαχο μοντέλο.
One step at a time: πρώτος στόχος της εταιρίας είναι να σε εξοικειώσει με το brand και να σε κάνει να περάσεις το κατώφλι του καταστήματος. Για τις μπότες, βλέπουμε.

Μα είναι άσχημες Αν το δούμε ετυμολογικά, οι κλασικές Ugg είναι όντως ά-σχημες, στερούνται δηλαδή ενός ωραίου ή περίτεχνου σχήματος. Το λογοπαίγνιο «Ugg-ly» επιστρέφει στο Google 4.490.000 αποτελέσματα, αποδεικνύοντας πως μια τεράστια μερίδα του πληθυσμού βρίσκει αυτές τις μπότες κακόγουστες. Αυτό, βέβαια, δεν φαίνεται να επηρεάζει τις πωλήσεις και τελικά όλη αυτή η κουβέντα, γύρω από το αν είναι ωραίες ή άσχημες, μόνο καλό κάνει στο brand – είναι προτιμότερο να έχεις ένα αμφιλεγόμενο προϊόν από το να έχεις ένα αδιάφορο προϊόν. Και ενώ η διαμάχη συνεχίζεται σε καφετέριες, μπαρ και social media, υπάρχει και μια αδιαπραγμάτευτη αλήθεια: οι Ugg είναι ό,τι πιο άνετο και ζεστό δημιουργήθηκε για τα πόδια από καταβολής κόσμου. Είναι μια εξευγενισμένη παντόφλα, αν θες, την οποία φοράς και νιώθεις πως πατάς στα σύννεφα. Όπως λέει ο CEO της εταιρίας, Angel Martinez, «το μόνο που χρειάζεται [για να τις αγαπήσεις] είναι να φορέσεις μια φορά στα πόδια σου ένα ζευγάρι».



πΗΓΉ:oneman.gr
Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: