Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Στιγμές στην ιστορία των Oscars που θα μείνουν αξέχαστες



Ο λαμπερός θεσμός των σημαντικότερων βραβείων της τέχνης του κινηματογράφου, η τελετή απονομής των Oscars είναι αναμφίβολα γεμάτη όμορφες, συγκινητικές, αξέχαστες στιγμές. 


The Dude and his Oscar
 
Στην 82η τελετή απονομής, ο μεγάλος νικητής του βραβείου Α' Αντρικού Ρόλου, Jeff Bridges για την ταινία Crazy Heart ανεβαίνει στη σκηνή να παραλάβει το Oscar αλλά δεν ξεχνάει να αποτίσει φόρο τιμής στον πιο χαρακτηριστικό ρόλο της καριέρας του. Τον Jeff "The Dude" Lebowski! Ποιος είπε ότι οι ευχαριστήριοι λόγοι πρέπει να είναι βαρετοί;
 
Η Ellen DeGeneres και τα Social Media
Η διάσημη παρουσιάστρια δεν έχασε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί μαζί με τον Clint Eastwood κατά τη διάρκεια της 79ης τελετής απονομής. Μάλιστα ζήτησε και από τον Steven Spielberg να τραβήξει την φωτογραφία. Φυσικά δεν έχασε χρόνο και την πόσταρε στο προφίλ της στο MySpace!
 
Good Matt Damon and Ben Affleck
Όταν οι ανερχόμενοι κινηματογραφικοί αστέρες (και κολλητοί στην πραγματικότητα), Matt Damon και Ben Affleck, ανέβηκαν στην σκηνή για να παραλάβουν το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για την ταινία Good Will Hunting, ο παιδικός ενθουσιασμός τους, αφού ευχαρίστησαν μια ντουζίνα άτομα, είναι χαριτωμένος.
 
Snow White and the Seven...Oscars!
Ένα τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στον Walt Disney στα 11α βραβεία για τη δημιουργία της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας κινουμένων σχεδίων. Ο λόγος για τη "Χιονάτη και τους Εφτά Νάνους" και η Ακαδημία σε μία στιγμή έμπνευσης δημιούργησε εφτά μίνι αγαλματίδια για να συντροφέψουν το μεγάλο!
 
Η κληρονομιά του Heath Ledger
 
Συγκινητική η στιγμή που ανεβαίνει στη σκηνή η οικογένεια του αδικοχαμένου Heath Ledger για να παραλάβει το βραβείο Β' Αντρικού ρόλου, το οποίο κέρδισε ο ηθοποιός μετά θάνατον για την ερμηνεία του στην ταινία The Dark Knight.
 
Το μεγαλειώδες στην υπόθεση είναι πως το συγκεκριμένο βραβείο δεν ήταν τιμητικό. Ο Heath θα κέρδιζε έτσι και αλλιώς, αφού ήταν ανατριχιαστικά φανταστικός σαν Joker.
Woody Allen's Letter to New York
Το 2002 η τελετή σίγουρα έγινε υπό τη σκιά των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο σκηνοθέτης που ύμνησε όσο κανείς άλλος το "big apple", ο Woody Allen, αποφάσισε να τιμήσει την πόλη των ονείρων του, των νευρώσεών του, των οραμάτων του και να παρευρεθεί στην τελετή (συνήθως έμενε στη Νέα Υόρκη, σνομπάροντας τον θεσμό).
Ο λόγος του πριν από το αφιέρωμα "ερωτικό γράμμα του κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη" είναι ευγενικός και ελπιδοφόρος.
 
Roberto Benigni's life is beautiful with an Oscar
Σίγουρα αξιομνημόνευτη η στιγμή που ο Roberto Benigni κερδίζει το Oscar Α' Αντρικού Ρόλου για τη Ζωή που είναι ωραία.
 
Η χαρά του δεν άφησε ασυγκίνητη την Sophia Loren που έριξε μαύρο δάκρυ για τον πατριώτη της. Την επόμενη χρονιά, όταν οBenigni επέστρεψε στα Oscars για να παρουσιάσει το βραβείο Α' Γυναικείου, ο Billy Crystal, ήταν από πίσω του με ένα δίχτυ...
Trey Parker: Bigger, Longer & Uncut
Στα 72α βραβεία, το γεγονός της χρονιάς δεν ήταν ούτε τοAmerican Beauty, που κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, ούτε φυσικά η Angelina Jolie που κέρδισε (!) το Oscar Β' Γυναικείου Ρόλου.
Ήταν η υποψηφιότητα του Trey Parker στην κατηγορία Καλύτερου Πρωτότυπου τραγουδιού με το "Blame Canada" της ταινίας "South Park: Bigger, Longer & Uncut".
Αυτός και το φιλαράκι του, ο Matt Stone, εμφανίστηκαν στο κόκκινο χαλί με δύο ωραιότατα...φορέματα, τα οποία ήταν απομιμήσεις εκείνων που είχαν φορέσει πιο πριν η Gwyneth Paltrow και ηJennifer Lopez!
 
Tom Hanks: In and Out
Η οσκαρική στιγμή που ενέπνευσε μία ολόκληρη ταινία! Στον ευχαριστήριο λόγο του για το Oscar Α' Αντρικού ρόλου στην ταινίαPhiladelphia, ο Tom Hanks "μαρτύρησε" πως ο καθηγητής του στο λύκειο ήταν ομοφυλόφιλος. Η απολαυστική ταινία In & Out με τον Kevin Kline διακωμωδεί ξεκαρδιστικά την όλη κατάσταση.
 
Η Βράβευση του "Βασιλιά"
Ύστερα από τρία χρόνια και τρεις υποψηφιότητες, η Ακαδημία επιτέλους αναγνωρίζει την προσφορά της φαντασίας στην τέχνη, επιβραβεύοντας τον Peter Jackson για το αριστουργηματικό έπος του.
Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: η Επιστροφή του Βασιλιάκερδίζει το βραβείο Καλύτερης ταινίας και το βραβείο σκηνοθεσίας, προκαλώντας παροξυσμούς χαράς σε όλους εμάς τους λάτρεις του φανταστικού.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η μοναδική φορά που μία ταινία φαντασίας κέρδιζει το Oscar Καλύτερης ταινίας αλλά και πως η Επιστροφή του Βασιλιά κέρδισε 11 βραβεία συνολικά (οκ, σταματώ να μιλώ για τον "Άρχοντα"!)
Οι Πρωταθλητές
Το 1976 ήταν η χρονιά του Rocky. Ο Sylvester Stalloneαναγκάστηκε να "αντιμετωπίσει" τον ίδιο τον θρύλο του μποξ,Muhammad Ali στη σκηνή, όταν παρουσίαζε το βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου.
 
Η Cher και οι άλλες
Δε γίνεται να μην μνημονεύσουμε και την Cher, η οποία έθεσε τον πήχυ για τις εξωφρενικές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί!
 
 
The Full Monty
Σίγουρα η πιο αξέχαστη στιγμή στην ιστορία των βραβείων. Ο πολύ Βρετανός, David Niven αντιμετωπίζει με στυλ και τακτ τον...γυμνό εισβολέα!
 






Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: