Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

H ACTA καταρρέει στην Ευρώπη



Η Βουλγαρία δεν σκοπεύει να επικυρώσει την συμφωνία ACTA που αφορά την καταπολέμηση της ηλεκτρονικής πειρατείας, τουλάχιστον όχι ακόμα.


Την Τρίτη, η Βουλγαρία ακολούθησε ορισμένους από τους Ευρωπαίους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Πολωνίας, όσον αφορά την μη παροχή έγκρισης για την αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA.

Η Βουλγαρία δεν θα δηλώσει τη συμμετοχή της έως ότου δει μια σαφή και ενιαία ευρωπαϊκή στάση για τη συνθήκη, δήλωσε ο υπουργός οικονομίας, Traicho Traikov.

Η συνθήκη ACTA συνάντησε αδιέξοδο και στο Ολλανδικό κοινοβούλιο. Τα νομοθετικά όργανα της Ολλανδίας ζητούν χρόνο για να εξετάσουν τις πιθανές επιπτώσεις της συνθήκης για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο πριν προχωρήσουν στην επικύρωση.

Οι νέες εξελίξεις από τη Βουλγαρία και την Ολλανδία εμφανίστηκαν μετά τις διαδηλώσεις κατά της έναρξης του ACTA, που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ευρώπη. Χιλιάδες άνθρωποι σε περίπου 200 πόλεις βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τη συνθήκη.

Η συνθήκη ACTA συντάχθηκε από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία το 2006 για να παρέχει στις χώρες έναν νέο τρόπο συνεργασίας για την καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας και την διεξαγωγή ερευνών για πνευματική ιδιοκτησία.

Ωστόσο, όσοι είναι αντίθετοι με τη συνθήκη, υποστηρίζουν ότι οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό με μεγάλη μυστικοπάθεια. Η συνθήκη θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για την ελευθερία του λόγου και την ύπαρξη ενός «ανοικτού» παγκόσμιου ανεξάρτητου δικτύου πρόσβασης όπως το Internet.

Η ACTA έχει επίσης επικριθεί για την παράκαμψη των υφιστάμενων διεθνών εμπορικών ομάδων, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου.

Οκτώ χώρες έχουν υπογράψει την ACTA, αλλά καμία δεν την έχει επικυρώσει. Έξι χώρες θα πρέπει να επικυρώσουν τη συνθήκη για να αρχίσει να ισχύει.

Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: