Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Πότε είναι νόμιμο το download; Το ΔΕΚ θα αποφασίσει

Πότε είναι νόμιμο το download; Το ΔΕΚ θα αποφασίσει

Το θέμα της online πειρατείας, το οποίο μας έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές στο πρόσφατο παρελθόν, μιας και συνέχεια έχουμε κάποια καινούρια εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα, θα φτάσει μέχρι το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Αναλυτικότερα, το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καλείται να εξετάσει τη νομιμότητα της ACTA (Anti- Counterfeiting Trademark Agreement). Πρόκειται για διεθνή συνθήκη, στην υπογραφή της οποίας έχουν προχωρήσουν 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων κι η Ελλάδα, αλλά κι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία κι άλλες.
Σκοπός της είναι να θεσπιστούν διεθνώς αποδεκτά πρότυπα από όλες τις εν λόγω χώρες στο θέμα της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων. Έτσι, εάν κάποιος χρήστης τα παραβιάζει σε μία χώρα, αυτόματα τα παραβιάζει και σε όλες τις υπόλοιπες που έχουν υπογράψει την ACTA.
Με απλά λόγια, οι πάροχοι Υπηρεσιών Διαδικτύου θα "παρακολουθούν" τη δραστηριότητα των πελατών τους στο Διαδίκτυο κι όταν αυτή θα παραβαίνει τους κανόνες, θα τους αποστέλλει προειδοποιητικά μηνύματα. Εάν κάποιος χρήστης τα αγνοεί, τότε θα έχουν το δικαίωμα να του κόβουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
Διαμαρτυρίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ανά την Ευρώπη, με στόχο να μην «περάσει» η ACTA, ενώ οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η Γερμανία κι η Δανία αρνούνται να την υπογράψουν. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν την άποψη ότι η Γερμανία έχει τη δύναμη να επηρεάσει την τελική απόφαση του Ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Κινδυνεύει με μπλοκάρισμα το Pirate Bay;

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπορίου, Karl De Gucht, τόνισε η ACTA δε θα κλείσει ούτε θα λογοκρίνει τις ιστοσελίδες, αλλά θα δώσει την ευκαιρία στις εταιρείες να προστατεύσουν τα προϊόντα τους από το κατάφωρο rip-off που υφίστανται, προκαλώντας ζημιά πολλών δισεκατομμυρίων Ευρώ. Τόνισε δε ότι η συζήτηση θα πρέπει να γίνει, βάσει δεδομένων κι όχι φημολογίας και παραπληροφόρησης, όπως συμβαίνει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα.



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: