Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Διατροφικό Bottox! Χάσε 4 κιλά και πρόλαβε τα σημάδια του χρόνου...


Γίνεται να τα βάλεις με το χρόνο; Μπορείς να καθυστερήσεις τα "αδυσώπητα" σημάδια του πάνω σου;


Η επιστήμη της διατροφής δηλώνει πως ΝΑΙ! Κάνε την "ισογλυκαιμική" δίαιτα, χάσε 4 κιλά και προστάτεψε το δέρμα και τον οργανισμό σου από τις ρυτίδες... 

Ήδη από την ηλικία των 30 ξεκινά η γήρανση του οργανισμού, με μία σειρά αλλαγών στο δέρμα αλλά και όλα τα υπόλοιπα συστήματα. Η έναρξη της γήρανσης αλλά και τρόπος που αυτή θα εξελιχθεί εξαρτάται από την κληρονομικότητα και τα γονίδια που "κουβαλάει" κάποιος, αλλά και τις περιβαλλοντικές συνθήκες στις οποίες θα εκτεθεί. 

"Σημαντικό αίτιο της γήρανσης είναι η γλυκοζυλίωση των ιστών που σύμφωνα με το British Journal of Dermatology, ευθύνεται για το 50% της γήρανσης" επισημαίνει η Κλίνική διαιτολόγος διατροφολόγος Έρικα Νταουτίδου. 

Πώς δημιουργούνται οι ρυτίδες...
Τι είναι η γλυκοζυλίωση; Ακούγεται γλυκούλι και απολαυστικό. Είναι όμως μία διαδικασία που -παρά το γεγονός πως συμβαίνει φυσιολογικά στον οργανισμό- επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης. "Είναι η διαδικασία κατά την οποία υδατάνθρακες, όπως η γλυκόζη, η φρουκτόζη ή η γαλακτόζη, προσδένονται με πρωτεϊνικά ή λιπιδικά μόρια, όπως η αιμοσφαιρίνη και το κολλαγόνο" επισημαίνει η διαιτολόγος. 

Επιπλέον, η γλυκοζυλίωση παράγει ελεύθερες ρίζες και απενεργοποιεί τα αντιοξειδωτικά ένζυμα, επιτρέποντας να συμβούν οι ζημιές από το οξειδωτικό στρες και την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία. Το δέρμα λοιπόν γίνεται πολύ πιο ευαίσθητο, χάνει την ελαστικότητά του και αποκτά ρυτίδες, κηλίδες και εμφανή σημάδια φωτογήρανσης.

Διατροφή για να προλάβεις το χρόνο...

Μία "ισογλυκαιμική διατροφή" μπορεί να καθυστερήσει τα συμπτώματα της γήρανσης, να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος και να μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματα των αισθητικών επεμβάσεων. Και ας μην ξεχνάμε ότι μία τέτοιου είδους διατροφή προτείνεται και για την πρόληψη κατά του διαβήτη και των καρδιαγγειακών νοσημάτων, καθώς και για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους. Επομένως έχει πολλαπλά οφέλη και θωρακίζει τον οργανισμό από πληθώρα κλινικών καταστάσεων.

Πώς θα συμβεί κάτι τέτοιο; Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Έρρικα Νταουτίδου σου δίνει τις συμβουλές:

- Απόφυγε τη ζάχαρη. Και όχι μόνο τη ζάχαρη που προσθέτεις στον καφέ ή τα γλυκά. Ζάχαρη περιέχουν πάρα πολλά συσκευασμένα προϊόντα που καλούνται υγιεινά, όπως τα δημητριακά πρωινού, οι μαρμελάδες, τα μπισκότα ή οι μπάρες δημητριακών.

Επίλεξε πάντα ολικής άλεσης ψωμί και ζυμαρικά. Περιέχουν υδατάνθρακες βραδείας απορρόφησης που αν καταναλωθούν με μέτρο ανεβάζουν τα επίπεδα της γλυκόζης σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα λευκά τους. 

Απόφυγε αλμυρά σνακς και αρτοσκευάσματα τα οποία προκαλούν σημαντική άνοδο των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

- Αύξησε την κατανάλωση νερού
. Η ενυδάτωση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διατήρησης της υγείας του οργανισμού και του δέρματος. Οι συστάσεις αναφέρουν την κατανάλωση περίπου 1ml ανά θερμίδα ενεργειακής πρόσληψης, που αντιστοιχεί περίπου σε 1,5-2 λίτρα την ημέρα για έναν μέσο άνθρωπο. 

- Εμπλούτισε τη διατροφή σου με αντιοξειδωτικά
 ώστε να ενισχυθεί η άμυνα του οργανισμού έναντι του οξειδωτικού στρες. Η υπερκατανάλωση είναι καταστροφική, καθώς τα ίδια τα αντιοξειδωτικά, αν καταναλωθούν σε υπεβολικές ποσότητες δρουν ως προ-οξειδωτικά και επιτείνουν την κατάσταση. 

Καταπολέμησε τη φλεγμονή, καταναλώνοντας ω-3 λιπαρά οξέα. Καλές πηγές ω-3 είναι τα ψάρια. Προτίμησε τα μικρά ψάρια καθώς έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο. Τα ψάρια με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ω-3, σύμφωνα με τον EUFIC είναι ο σολομός, ο γαύρος, η σαρδέλα, η ρέγγα και το σκουμπρί. 

- Πλούσια κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν, καθυστερούν την αύξηση των επιπέδων γλυκόζης. Περιέχουν επίσης σημαντικές ποσότητες βιταμινών, αντιοξειδωτικών αλλά και νερού.


ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αν θέλεις να κατεβάσεις το πρόγραμμα διατροφής στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ

EXTRA ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Η κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Έρικα Νταουτίδου σου δίνει επιπλέον συμβουλές για να σταματήσεις όσο περισσότερο μπορείς το χρόνο! 

- Η απλή μέθοδος των τριών
! Ακολούθησε τον κανόνα των "τριάδων και δυάδων". Φρόντισε ώστε τα κύρια γεύματά σου να περιέχουν τρόφιμα από 3 ομάδες τροφίμων: 

1. ομάδα πρωτεΐνης (αυγά, κρέας, γαλακτοκομικά), 
2. ομάδα φρούτων - λαχανικών, 
3. ομάδα αμύλου (ανεπεξέργαστοι υδατάνθρακες, δημητριακά και προϊόντα τους, αμυλούχα λαχανικά όπως η πατάτα). 

Διάλεξε από 2 ομάδες για να συνθέσεις το σνακ σου. Με την τεχνική αυτή κάθε γεύμα είναι ισορροπημένο, σε κρατάει χορτάτο, ανεβάζοντας ομαλά τα επίπεδα γλυκόζης. Ο κατάλληλος συνδυασμός τροφών στις σωστές ποσότητες είναι το κλειδί για την επίτευξη της "ισογλυκαιμίας" και την πρόληψη κάθε νοσήματος που σχετίζεται με τη σταδιακή γήρανση. 

- Φυσική δραστηριότητα για καλύτερα αποτελέσματα.
 Η γυμναστική παίζει και στην αντιγήρανση σημαντικό ρόλο καθώς σταματά την λόγω ηλικίας μείωση της μυικής μάζας, ενώ συνηγορεί στην διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους που. 

- Απόφυγε την υπερέκθεση στον ήλιο και το κάπνισμα
: Φυσικά για να αποφύγουμε και την εξωγενή γήρανση καλό είναι να προστατευόμαστε από τις επιβλαβείς επιδράσεις του περιβάλλοντος, όπως η ηλιακή ακτινοβολία και το κάπνισμα. 

Πλέον η διατήρηση της νεανικής μας όψης αλλά και της ποιότητας ζωής μας είναι ύψιστης σημασίας και καλό είναι να κατανοήσουμε πως αυτό ξεκινάει από μέσα. Έτσι καλό είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να φροντίσουμε τον εαυτό μας και να πετύχουμε να ζούμε περισσότερα και καλύτερα χρόνια!


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: