Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΗ Τελικά, πρέπει ή δεν πρέπει;


Εδώ και χρόνια υπάρχει ο μύθος (ναι, μύθος) πως οι γυναίκες δεν πρέπει να σηκώνουν πάνω από 5-6 κιλά γιατί τα ευαίσθητα και εύθραυστα γυναικεία κορμιά τους θα σπάσουν... Η πραγματικότητα είναι πώς οι γυναίκες μπορούν και πρέπει να σηκώνουν βάρη.
Δεν ξέρω ακριβώς πότε ξεκίνησε αυτός ο μύθος. Ξέρω όμως πως ο μύθος της γράμμωσης βγήκε από αυτό. Βλέπετε, τη δεκαετία τους 80 τα γυναικεία περιοδικά σε συνδυασμό με τα γυμναστήρια ανά τον κόσμο άρχισαν να μιλάνε για τη γράμμωση που θα πάρει το λίπος και θα το κάνεις μύες αλλά χωρίς όγκο .

Αλλά, γιατί λέω πως είναι μύθος; Ας δούμε τα δεδομένα.

Ένας άντρας μπορεί να σηκώσει κατά μέσο όρο μία φορά το βάρος του. Μία γυναίκα μπορεί το μισό. Αυτό συμβαδίζει με την αντίστοιχη μυϊκή ανάπτυξη. Ένας αρσενικός αρχάριος στη γυμναστική μπορεί να βάλει έως και 15 κιλά (μερικές φορές και παραπάνω) άλιπης μάζας με αρκετό απ'αυτό να είναι μυϊκή. Μία γυναίκα θα βάλει έως 5-7 κιλά.

Οπότε, όπως μπορείτε να δείτε, είναι αισθητά λιγότερη η μάζα που θα βάλει μία γυναίκα ακόμα και αν σηκώνει τα μέγιστα βάρη που μπορεί. Επίσης, αν κάποιος - όχι μόνο οι γυναίκες - χάσει 5 κιλά λίπους και πάρει 5 κιλά άλιπης μάζας θα είναι αισθητά "μικρότερος" σε μέγεθος. Μόνο και μόνο επειδή το λίπος καταλαμβάνει περισσότερο χόρο για την ίδια μάζα από τους μυς.

fatvmuscle.jpg
Όπως καταλαβαίνεται, ειδικά οι γυναίκες που θέλουν να χωράνε σε μικρότερα ρούχα, δε θα πρέπει να έχουν για γνώμονα τη ζυγαριά. Οπότε, αυτό που μπορώ να πω είναι πως πρέπει οι γυναίκες να σηκώνουν βάρη και όχι μόνο 2-3 κιλά. Κάντε καθίσματα, έλξεις και άλλες μεγάλες ασκήσεις και θα έχετε μόνο οφέλη.



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: