Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Σπιτικά θαυματουργά καλλυντικά


Σπιτικά θαυματουργά καλλυντικά
Απλές συνταγές για φροντίδα σε πρόσωπο και σώμα


Αν έχετε χρόνο και διάθεση μπορείτε να αποφύγετε τα πανάκριβα καλλυντικά και να μετατρέψετε το σπίτι σας σε εργαστήριο ομορφιάς.

ΛΕΥΚΑΝΤΙΚΟ ΠΙΛΙΝΓΚ (για όλους τους τύπους)
Θα χρειαστείτε
½ κ.γ. πολύ λεπτόκοκκο μαγειρικό αλάτι
2 κ.σ. λεμόνι
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Ρίξτε στο μπλέντερ το αλάτι και τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν, προσθέστε λίγο – λίγο όσο λεμόνι χρειάζεται, ώστε το μείγμα να γίνει παχύρρευστο. Απλώστε σε καθαρό πρόσωπο το μείγμα το βράδυ. Τρίψτε το για 3 λεπτά και αφήστε το σαν μάσκα για 10 λεπτά. Ξεβγάλετε με χλιαρό νερό και κατόπιν βάλτε κρέμα νυκτός.
Ιδιότητες: Το λεμόνι είναι πλούσιο σε οξέα, μεταλλικά άλατα και βιταμίνες, και καθαρίζει και λευκαίνει βαθιά το δέρμα. Το αλάτι είναι καταπραϋντικό, συσφιγκτικό και αντισηπτικό, και η ζάχαρη βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.
Προσοχή: Να αποφεύγεται η συχνή χρήση σε πολύ λεπτά και ευαίσθητα δέρματα. Το πολύ μία φορά τον μήνα.

ΒΑΘΙΑ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Θα χρειαστείτε
½ ώριμο ξεφλουδισμένο αβοκάντο
2 κ.σ. ροδόνερο
1 κ.σ. μέλι1 κ.σ. γάλα (πλήρες)
1-2 κ.σ. αλεύρι
Οδηγίες
Ρίξτε στο μπλέντερ τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και χτυπήστε μέχρι να γίνουν πάστα. Προσθέστε όσο αλεύρι χρειάζεται, έτσι ώστε να μπορεί το μείγμα να δουλευτεί χωρίς να ρέει. Απλώστε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και στον λαιμό (όχι όμως γύρω από την περιοχή των ματιών). Αφήστε για 20 λεπτά και μετά ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτήν τη μάσκα 3 φορές την εβδομάδα.
Ιδιότητες: Το αβοκάντο εφοδιάζει το δέρμα με ενυδατικά συστατικά. Το μέλι και το ροδόνερο κάνουν το δέρμα μαλακό, ενώ το γάλα δίνει μοναδική λάμψη, λόγω των φυσικών υδροξέων που περιέχει.

ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΟ-ΑΝΑΠΛΑΣΤΙΚΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΩΡΙΜΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ
Θα χρειαστείτε
20 ml λάδι αργκάν
10 ml αβοκάντο oil
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μύρο
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι
1 σταγόνα βιταμίνη Ε
Οδηγίες
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε φιμέ μπουκαλάκι. Απλώστε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο (η εφαρμογή πρέπει να γίνεται το βράδυ).
Ιδιότητες: Το λάδι αργκάν είναι το καλύτερο λάδι για το πρόσωπο, με πάρα πολλές θρεπτικές και αναπλαστικές ιδιότητες, σε συνδυασμό με το λάδι αβοκάντο που θρέφει το δέρμα. Το τριαντάφυλλο είναι το καλύτερο αιθέριο έλαιο για την ανάπλαση και αντιγήρανση του δέρματος, όπως επίσης το μύρο και το λιβάνι.

ΕΠΟΥΛΩΤΙΚΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ
Θα χρειαστείτε
2 κ.σ. λάδι νιζέλ
2 κ.σ. χαμομηλέλαιο
2 κ.σ. λάδι καλέντουλας
1 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. αγνό ελαιόλαδο
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο κέδρο (λιβάνι)
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
Οδηγίες
Αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί και απλώνετε στο σώμα σας μετά το μπάνιο.
Ιδιότητες: Το νιζέλ είναι επουλωτικό και ανακουφιστικό λάδι. Το χαμομηλέλαιο και το λάδι καλέντουλας είναι επουλωτικά και καταπραϋντικά. Το μέλι και το ελαιόλαδο προσφέρουν στο δέρμα όλα τα συστατικά που χρειάζεται για γρήγορη ανάπλαση των ιστών (βιταμίνες, αμινοξέα κ.λπ.). Τα αιθέρια έλαια απολυμαίνουν το δέρμα.

Τα λάδια αργκάν και νιζέλ καθώς και τα αιθέρια έλαια θα τα βρείτε σε επιλεγμένα φαρμακεία και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΣΥΣΦΙΞΗ ΣΤΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ
Θα χρειαστείτε:
2 κ.σ. λάδι αργκάν
2 κ.σ. ηλιέλαιο
2 κ.σ. καστορέλαιο
2 κ.σ. σιτέλαιο
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμάρι
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο νερολί
Ψιλοκομμένη φλούδα από 1 λεμόνι

Οδηγίες
Ρίξτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και ανακατέψτε. Βάλτε τα σε βαζάκι και αφήστε το για 10-15 μέρες. Σουρώστε περνώντας από γάζα και αποθηκεύστε το σε φιμέ μπουκαλάκι.
Ιδιότητες: Το λάδι αργκάν είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος. Τα συστατικά του διατηρούν το τέλειο σχήμα του στήθους και προσθέτουν απαλότητα στην επιδερμίδα. Για να γίνει πλήρης θεραπεία, θα χρειαστούν περίπου 3-4 μήνες συνεχούς εφαρμογής. Θα σας χαρίσει σφριγηλότητα στο στήθος.

Πηγή: Ygeianews.gr
Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: