Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η πολλή δουλειά προκαλεί κατάθλιψη


Είναι καλά γνωστό ότι οι συνεχείς υπερωρίες προκαλούν πολλά προβλήματα στην προσωπική και την κοινωνική ζωή, αλλά μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως μπορεί να οδηγήσουν
μέχρι και στην κατάθλιψη.

Το θέμα διερευνήθηκε εις βάθος σε περισσότερους από 2.000 Βρετανούς δημοσίους υπαλλήλους, καθώς προγενέστερες μελέτες είχαν υποδηλώσει ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στις υπερωρίες και στην καταθλιπτική διάθεση.

Στην παρούσα μελέτη, οι ερευνητές από το Φινλανδικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Υγείας, συνέλεγαν επί πέντε χρόνια στοιχεία για τους εθελοντές τους, οι οποίοι κατά την έναρξη της μελέτης είχαν μέση ηλικία 47 ετών και δεν είχαν ιστορικό ψυχικής νόσου. Επιπλέον, αξιολόγησαν τα στοιχεία τους σε συνάρτηση με άλλους παράγοντες κινδύνου για κατάθλιψη, όπως η κοινωνικο-οικονομική κατάσταση, η κοινωνική στήριξη, το φύλο και η χρήση ουσιών.

Αποτέλεσμα: όσοι εθελοντές συνήθιζαν να εργάζονται πάνω από 11 ώρες την ημέρα, διέτρεχαν διπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν κατάθλιψη, σε σύγκριση με όσους εργάζονταν το κλασικό οκτάωρο, έγραψαν στην επιθεώρηση «PLoS One».

Ανάλογα ευρήματα είχε και άλλη μελέτη που διεξήχθη σε 10.000 εθελοντές και δημοσιεύθηκε στην «Επιθεώρηση Επαγγελματικής & Περιβαλλοντικής Ιατρικής».

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι συνεχείς υπερωρίες οδηγούν στην κατάθλιψη επειδή συχνά σημαίνουν λιγότερο ύπνο, περισσότερο στρες, μεγαλύτερη απομόνωση και αύξηση του κινδύνου εκδηλώσεως διαφόρων χρονίων νοσημάτων, συμπεριλαμβανομένης της καρδιοπάθειας, σύμφωνα με άλλες μελέτες.

Πηγή: Τα Νέα
Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: