Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ανησυχία προκαλεί η καρδιακή ανεπάρκεια


Ανησυχία προκαλεί η καρδιακή ανεπάρκεια
Οι πάσχοντες στην Ελλάδα είναι 200.000


Το 30% έως 40% των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια πεθαίνουν στον πρώτο χρόνο από την πρώτη τους εισαγωγή στο νοσοκομείο. Ετσι η μεταμόσχευση καρδιάς αποτελεί την πλέον δόκιμη θεραπεία για τους ασθενείς αυτούς.

Ανησυχία προκαλεί η συχνότητα εμφάνισης της καρδιακής ανεπάρκειας. Ορισμένες μορφές της, όπως η διατατική μυοκαρδιοπάθεια, διαγιγνώσκονται σε όλο και περισσότερους ανθρώπους και μάλιστα σε νεότερες ηλικίες.

Οι πάσχοντες στην Ελλάδα είναι 200.000 και περισσότερα από 500 νοσοκομειακά κρεβάτια είναι μονίμως κατειλημμένα από αυτούς. Το κόστος της νόσου είναι τεράστιο και εκτιμάται ότι απορροφά το 2% των συνολικών δαπανών για την Υγεία.

Τα παραπάνω ανέφεραν ο πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης και Ερευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας, Σταμάτης Αδαμόπουλος, και ο αντιπρόεδρος, Γεράσιμος Φιλιππάτος, στο πλαίσιο του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Εταιρείας Μελέτης και Ερευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας, που έγινε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμόπουλο, στην ελληνική λίστα αναμονής για μεταμόσχευση καρδιάς υπάρχουν 36 ασθενείς σε τελικό στάδιο καρδιακής ανεπάρκειας και από αυτούς οι 16 φέρουν συσκευή μηχανικής υποστήριξης.

Πηγή: ygeianews.gr
Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: