Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Οι αριθμοί του Τσάμπιονς Λιγκ


Οι δύο αγώνες για το Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθούν σήμερα έχουν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία τόσο σε επίπεδο συλλόγων όσο και σε εκείνο των παικτών.


Στην αναμέτρηση ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης εκεί που παραμένει το βλέμμα είναι όταν διαβάζει πως οι Ρώσοι είναι αήττητοι με αντίπαλους ισπανικούς συλλόγους. Μάλιστα μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμες επισκέψεις στην Ιβηρική, μία κόντρα στη Μπαρτσελόνα με 3-2 το 1992 όταν την απέκλεισε στον δεύτερο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και μία με αντίπαλο τη Σεβίλλη. Είχε επικρατήσει 2-1 στο Σάντσεθ Πιθχουάν και πήρε την πρόκριση στους οκτώ της ίδιας διοργάνωσης.

Συνολικά, σε πέντε αγώνες που έχει δώσει έως τώρα παραμένει αήττητη με απολογισμό τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Όσο για τους Μαδριλένους μόνο τα τελευταία χρόνια τα καταφέρνουν στη Ρωσία όταν επικράτησαν τόσο της Ζενίτ το 2008 με 2-1 όσο και της Λοκομοτίφ, πέντε χρόνια νωρίτερα με 1-0. Πριν απ΄πο αυτές τις αναμετρήσεις είχε να επιδείξει τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Η ομάδα της Μαδρίτης υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο έγινε η πέμπτη στο κλαμπ εκείνων που ολοκλήρωσαν τη φάση των ομίλων με το απόλυτο των έξι νικών. Νωρίτερα το είχαν καταφέρει η Μίλαν -σεζόν 1992/93-, η Παρί Σεν Ζερμέν (1994/95), η Σπαρτάκ Μόσχας (1995/96) και η Μπαρτσελόνα (2002/03).

Τις 27 νίκες στα 30 τελευταία ματς που έδωσε έφτασε η Ρεάλ Μαδρίτης και σε όλα σκόραρε τουλάχιστον μία φορά. Τελευταία ομάδα που κράτησε ανέπαφη της εστία της κόντρα στον "τυφώνα" των μερέγκες, ήταν η Σαταντέρ, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει έως τώρα 40 γκολ σε 41 ματς ενώ ο Κασίγιας θα αγωνιστεί για 602η φορά ξεπερνώντας στην ιεραρχία τον Φερνάντο Ιέρο. Μπροστά του έχει πλέον τον Σαντιγιάνα (645 συμμετοχές), τον Σαντσίς (711) και τον Ραούλ (741).

Εάν η ΤΣΣΚΑ επιβληθεί του φαβορί θα φτάσει τις 50 Ευρωπαϊκές νίκες.

Δίχως τον τιμωρημένο προπονητή της Βάλτερ Ματσάρι, η Νάπολι θα προσπαθήσει να διατηρήσει το αήττητο στο Σαν Πάολο με αντίπαλους ομάδες από την Αγγλία. Οι Ιταλοί είχαν νικήσει στο ξεκίνημα της περιόδου τη Μάντσεστερ Σίτι με 2-1 ενώ πέρσι παραχώρησαν "λευκή" ισοπαλία στη Λίβερπουλ.

Η Τσέλσι δεν έχει καλή παράδοση στην Ιταλία καθώς σε επτά αγώνες μετρά μόνο μία νίκη. Επιβλητική πάντως καθώς είχε διαλύσει τη Λάτσιο στη Ρώμη με 4-0 το Νοέμβριο του 2003 σε αγώνα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το 2012 έχει φέρει προβλήματα στους Αγγλους καθώς στα 13 ματς που έδωσαν σε όλες τις διοργανώσεις μετρούν μόλις τέσσερις νίκες.

Πρόσωπο του αγώνα θα είναι ο Φρανκ Λάμπαρντ καθώς συμπληρώνει 100 Ευρωπαϊκές συμμετοχές. Την αρχή έκανε το 1999 με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ σε αγώνα για το Ιντερτότο με τη Φινλανδική Γιόκεριτ. Ο 33χρονος χαφ μετρά 26 γκολ.

Γενέθλια για τον Φεντερίκο Φερνάντες. Ο Αργεντινός αμυντικός της Νάπολι που μετρά δύο γκολ σε ισάριθμες παρουσίες στο Τσάμπιονς Λιγκ γίνεται 23 χρόνων. Αύριο είναι η σειρά του Ιβάνοβιτς που θα συμπληρώσει τα 28.

ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr
Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: