Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ο Όλιβερ Τουίστ... του Σκορτσέζε



Η υποψήφια για 11 Όσκαρ, «παρθενική» τρισδιάστατη ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε «Hugo», μεταφέρει στην κινηματογραφική οθόνη το ομώνυμο μπεστ σέλερ του Μπράιαν Σέλζνικ.


«Hugo»
Στο Παρίσι του 1930, ένας «σύγχρονος» Όλιβερ Τουίστ, ο 12χρονος Χιούγκο Καμπρέ, κατοικεί στις εσωτερικές στοές του σιδηροδρομικού σταθμού στο κέντρο της πόλης, φροντίζοντας τα ρολόγια του πολυσύχναστου σταθμού και κλέβοντας τους πάγκους των καταστημάτων.
Σταθερή παρέα του, ένα μυστηριώδες ανθρωπόμορφο μηχάνημα που έχει στο κέντρο του μία υποδοχή για ένα κλειδί σε σχήμα καρδιάς, το οποίο αποτελεί και το μόνο πράγμα που του έχει απομείνει από τον πατέρα του. Όταν ο κόσμος του συνδέεται ξαφνικά με ένα εκκεντρικό κορίτσι που λατρεύει τα βιβλία και τις περιπέτειες κι έναν πικρόχολο γέρο, ιδιοκτήτη ενός μικρού καταστήματος παιχνιδιών στο σταθμό, το πολύτιμο μυστικό του Χιούγκο που τον συνδέει με το νεκρό πατέρα του, κινδυνεύει να αποκαλυφθεί.
Ένα αινιγματικό σχέδιο, ένα πολύτιμο σημειωματάριο, μια κλειδαριά σε σχήμα καρδιάς, ένα κλεμμένο κλειδί, ένας μηχανικός άνθρωπος και το καλά κρυμμένο μήνυμα του νεκρού πατέρα του Χιούγκο απαρτίζουν μία τρυφερή ιστορία που ενίοτε ξεπερνά τα όρια της μαγείας...
Ευχάριστη έκπληξη στην ταινία και η συμμετοχή του 90χρονου ογκόλιθου της 7ης τέχνης Κρίστοφερ Λι, ο οποίος υποδύεται τον ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου.
Η ταινία θεωρείται ότι θα σαρώσει στα φετινά Όσκαρ ενώ ο Μάρτιν Σκορτσέζε κέρδισε ήδη μία Χρυσή Σφαίρα για τη σκηνοθεσία. Στην συνέχεια των βραβείων ο «Hugo» τιμήθηκε και στα βρετανικά Bafta, κερδίζοντας σε 2 κατηγορίες και έχοντας 7 υποψηφιότητες, σε έναν κατάλογο βραβεύσεων που συνολικά μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, μετρά ήδη 20 νίκες και 63 υποψηφιότητες σε διάφορες τελετές.
Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σκορτσέζε, πρωταγωνιστούν: Τζουντ Λο, Άσα Μπάτερφιλντ, Κλόι Γκρέις Μόρετζ, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Σάσα Μπαρόν Κοέν, Ρέι Γουίνστοουν, Κρίστοφερ Λι, Ματιέ Αμαλρίκ, Έμιλι Μόρτιμερ, Μάικλ Στούλμπαργκ. Η ταινία προβάλλεται από την UIP.





Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: