Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

"Το τέλος του Android όπως το ξέραμε"


 Το τέλος του Android όπως το ξέραμε

Το τέλος του Android όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα προβλέπει η Meg Whitman, διευθύνων σύμβουλος της HP παγκοσμίως.


“Νομίζω ότι το Android θα σταματήσει να είναι ένα ανοιχτό σύστημα προσβάσιμο σε όλες τις εταιρείες λόγω της σχέσης της Google με τη Motorola” δήλωσε πρόσφατα η Meg Whitman σε συνέδριο της εταιρείας στο Λας Βέγκας.


Το στέλεχος της HP προβλέπει άνοδο και σπουδαίο μέλλον για το webOS, το λειτουργικό σύστημα που εξαγόρασε έναντι 1.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ύστερα από συμφωνία με την Palm. Σήμερα το λειτουργικό σύστημα είναι ανοιχτό στην κοινότητα που μπορεί να δουλέψει πάνω σε αυτό.
“Νομίζω ότι υπάρχει χώρος και για ακόμα ένα λειτουργικό σύστημα” δήλωσε το αφεντικό της HP προσθέτοντας ότι “σήμερα το Android είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους αρκεί να μην βασίζεσαι στο γεγονός ότι θα λάβεις όλες τις απαραίτητες ανανεώσεις του λογισμικού στο μέλλον”.
Σύμφωνα με την HP, το δικό της λειτουργικό σύστημα μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική στο Android της Google και στο iOS της Apple που κυριαρχούν σήμερα στην αγορά των κινητών τηλεφώνων.
Η Whitman δεν αναφέρθηκε στο Windows Phone και τη συνεργασία της Microsoft με τη Nokia που όλοι λένε ότι σήμερα αποτελεί τον τρίτο πόλο απέναντι στην Apple και την Google.
Έχει δίκιο η Whitman που τα λέει αυτά;
Η αλήθεια είναι ότι η συγχώνευση της Motorola με τη Google θα αλλάξει το σκηνικό της κινητής τηλεφωνίας και δεν αποκλείεται η Google να δεσμεύσει το ανοιχτό σε όλους Android και να το διαθέτει μόνο με τις δικές της συσκευές Motorola. Αυτό φυσικά αν δεν βρεθεί λύση στις διαφημιστικές διαθέσεις της Google που επεκτείνονται στα κινητά τηλέφωνα.
Σήμερα το Android βρίσκεται στο 50% των smartphone και αν η Google μπορεί να το αξιοποιήσει διαφημιστικά δεν θα θελήσει να “κλειδώσει” το Android μόνο για τις συσκευές της Motorola (που θα της ανήκουν).
Αν όμως δεν καταφέρει να βρει πηγή εσόδων από τα κινητά, τότε δεν αποκλείεται να προσπαθήσει να αξιοποιήσει τη δημοτικότητα του Android εμποδίζοντας τις άλλες εταιρείες από το να το χρησιμοποιούν (Sony, LG, Samsung κλπ).
Σε αυτή την περίπτωση ίσως επαληθευτούν όσα λέει η Meg Whitman της HP. Όμως δεν είναι σίγουρο ότι το λειτουργικό σύστημα της HP θα είναι αυτό που θα αποτελέσει την εναλλακτική λύση. Όλα αυτά μένει να τα δούμε...




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: