Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Έρευνα ΓΣΕΒΕ: «Λουκέτο» σε 61.200 επιχειρήσεις το 2012


Ο «θάνατος του εμποράκου» θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ο τίτλος της έρευνας που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδος,
σύμφωνα με την οποία φέτος εκτιμάται ότι θα βάλουν λουκέτο 61.200 μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ αναμένεται να χαθούν 240.000 θέσεις απασχόλησης. Ειδικότερα το πρώτο εξάμηνο εκτιμάται ότι θα κλείσουν 12.000 επιχειρήσεις και θα χαθούν 106.000 θέσεις εργασίας.

Στην έρευνα της ΓΣΕΒΕ περιγράφεται με τα πιο μεγάλα χρώματα η οικονομική δυσπραγία που βιώνουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης. Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας μια στις τρεις επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν τις πάγιες υποχρεώσεις τους, όπως είναι για παράδειγμα οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ, οι ασφαλιστικές εισφορές και οι προμηθευτές. Επίσης, στην έρευνα καταγράφεται ότι το 2011, τέσσερις στις 10 επιχειρήσεις εμφάνισαν ζημιές, ενώ για κάθε μια πρόσληψη αντιστοιχούσαν εφτά απολύσεις.

Η απαισιοδοξία για το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι έκδηλη, καθώς 8 στους 10 επιτηδευματίες εκτιμούν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες ενώ ένας στους δύο επιχειρηματίες θεωρεί ότι η Ελλάδα τελικά δεν θα αποφύγει την χρεωκοπία. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την διετία 2010-2011 έκλεισαν στην χώρα μας περίπου 90.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ κύριος Δημήτρης Ασημακόπουλος, υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα ένα μνημόνιο Ανάπτυξης, όπως το χαρακτήρισε, προκειμένου να ανακοπεί το κύμα ύφεσης που σαρώνει την ελληνική οικονομία ενώ πρόσθεσε ότι και το νέο Μνημόνιο βασίζεται σε συνταγή ύφεσης.

Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: