Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Η γονιμότητα του άνδρα μειώνεται μετά τα 40 ;


Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, από τη στιγμή που ένας άνδρας «πατήσει» τα 40 οι πιθανότητές του να τεκνοποιήσει μειώνονται σωρευτικά κατά 7% κάθε χρόνο ως τα 45 ενώ
μετά από αυτό το ηλικιακό όριο η φθίνουσα πορεία επιταχύνεται ακόμη περισσότερο.

Αν και η περίπτωση του άνδρα είναι πολύ διαφορετική από αυτή της γυναίκας, οι ειδικοί συνιστούν πλέον στον ανδρικό πληθυσμό που θα ήθελε να αποκτήσει απογόνους να αποφεύγει τις αναβολές. «Και οι άνδρες δεν μπορούν να περιμένουν επ’ άπειρον» δήλωσε η Δρ Πόλα Φέτμπακ του Κέντρου Αναπαραγωγικής Ιατρικής Χάντιγνκτον της Βραζιλίας, επικεφαλής της μελέτης.«Μετά τα 45, αν ακόμη δεν έχουν αποκτήσει παιδιά θα πρέπει να αρχίσουν να το σκέφτονται».

Η μελέτη έγινε σε 570 άνδρες που ακολούθησαν θεραπεία γονιμότητας σε κλινική της Βραζιλίας από τον Μάρτιο του 2008 ως τον Απρίλιο του 2011. Προκειμένου να αποκλείσουν την πιθανότητα τα προβλήματα γονιμότητας των ζευγαριών να προέρχονται από τις γυναίκες, οι ερευνητές επέλεξαν ως δείγμα μόνο περιπτώσεις τεχνητής γονιμοποίησης με δωρεά ωαρίων από νεαρές και υγιείς γυναίκες. Διαπίστωσαν ότι στα ζευγάρια που δυσκολεύονταν να συλλάβουν η ηλικία των ανδρών ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από ό,τι στα ζευγάρια που κατόρθωσαν να αποκτήσουν παιδί. Συγκεκριμένα, στα ζευγάρια στα οποία ο άνδρας ήταν 41 ετών οι πιθανότητες σύλληψης κυμαίνονταν στο 60%.

ΠΗΓΗ: all4mama.gr
Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: