Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα στο δρόμο (pics & vid)


Χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης λαμβάνει η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας με τους εκατοντάδες ανθρώπους,


που εξαιτίας της ύφεσης και της ανεργίας υποχρεώθηκαν να μένουν στον δρόμο.



Φέτος πλάι στις στολισμένες βιτρίνες του κέντρου, τα δέντρα και τα πολύχρωμα φώτα βλέπει κανείς και μερικά χαρτόνια, δυο κουβέρτες και τσάντες. Είναι το κατάλυμα των ανθρώπων που θα περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων σε παγκάκια, πλατείες, εγκαταλελειμμένα κτίρια μέσα σε αυτοσχέδια καταλύματα.








Οι οργανώσεις υπολογίζουν ότι σχεδόν μία μικρή πόλη περισσότερων από 20.000 ανθρώπων δεν έχουν πλέον στέγη και βιώνουν την πιο ακραία μορφή φτώχειας. Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κλίμακα» σημειώνει ότι η τάση αύξησης του αριθμού των αστέγων φτάνει έως το 25%, ενώ και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων παρατηρεί αύξηση περίπου 20% των ανθρώπων που πηγαίνουν στα συσσίτια.



Οι συνθήκες της κρίσης, τα πρόσωπα και οι ιστορίες άστεγων από την Ελλάδα έκαναν το γύρο του κόσμου μέσα από τα ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ. Το Reuters αλλά και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN στο ρεπορτάζ του με τίτλο «η κρίση σπρώχνει τους Έλληνες στο δρόμο» παρουσίασαν εκτενώς το φαινόμενο και τις συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας.


Πηγή:
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: