Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Oλική έκλειψη


Το σούρουπο του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου 2011 πρόκειται να συμβεί ολική έκλειψη Σελήνης, όπως μας πληροφορεί το Αστεροσκοπείο Λάρισας.


Το φαινόμενο θα είναι ορατό από μέρος της Ευρώπης, την Ασία, την Αυστραλία και μέρος της Βορείου Αμερικής. Πάνω από τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι του πλανήτη μας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το φαινόμενο. Οι λάτρεις του έναστρου ουρανού θα μπορέσουν να απολαύσουν το υπέροχο αυτό θέαμα που μας προσφέρει η φύση, αν ο ουρανός είναι απαλλαγμένος από σύννεφα. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία ή ειδικά όργανα για τη θέαση του φαινομένου, αρκούν τα μάτια μας.

Το όλο φαινόμενο θα εξελιχθεί ως εξής (οι ώρες είναι σε ώρα Ελλάδας):

Είσοδος στην παρασκιά της Γης        13:31
Είσοδος στη σκιά της Γης                 14:45
Είσοδος σε ολική έκλειψη                16:05
Μέσο έκλειψης                               16:31
Έξοδος από ολική έκλειψη              16:58
Έξοδος από σκιά της Γης                18:18
Έξοδος από παρασκιά της Γης        19:31

Από την Ελλάδα, το φαινόμενο θα είναι ορατό μόνο κατά τα τελευταία στάδια, επειδή η Σελήνη στην αρχή θα βρίσκεται κάτω από τον ορίζοντα. Θα ανατείλει στις 17:04 ώρα Ελλάδας, όταν θα βρίσκεται στο στάδιο της μερικής έκλειψης. Όσο πιο ψηλά από τον ορίζοντα θα ανεβαίνει η Σελήνη, τόσο και μεγαλύτερο τμήμα του δίσκου της θα βγαίνει από τη σκιά του πλανήτη μας. Το τμήμα της Σελήνης που θα βρίσκεται στην σκιά της Γης θα έχει αποχρώσεις του κόκκινου και του πορτοκαλί.

Αν είναι συννεφιά, η επόμενη έκλειψη της Σελήνης, που θα είναι ορατή από την Ελλάδα, θα συμβεί στις 25 Απριλίου 2013 και θα είναι μερική.

Πηγή: cosmoslarissa.gr


ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: