Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Maria Joáo και Σαβίνα Γιαννάτου: Μια υπέροχη μουσική σύμπραξη στο Half Note


Δύο κορυφαίες γυναικείες φωνές της σύγχρονης μουσικής ή της jazz σε μια δημιουργική συνάντηση που απλώνεται σε ένα ευρύ μουσικό φάσμα …

και διαπερνά τις … ετικέτες! Η Maria Joáo είναι μία παγκόσμια καλλιτέχνης με παρουσίες στα μεγαλύτερα Concert Halls του κόσμου. Η επονομαζόμενη και “Vocal Queen of Portugal” προέρχεται από μια Πορτογαλοαφρικάνικη κληρονομιά που φρόντισε σ’ όλη την πορεία της να βρίσκεται με τις αισθήσεις της ανοιχτές σε κάθε εξέλιξη της σύγχρονης τζαζ.

Ιστορικά είναι τα ντουέτα της με την Γιαπωνέζα πιανίστρια της free jazz Aki Takase στα 80’s αλλά και οι συνεργασίες της με J. Zawinul, Hermeto Pascoal, R. Towner και άλλους ενώ διαχρονική είναι η συνεργασία με τον κορυφαίο πιανίστα Mario Laginha, με τον οποίο έκανε τις τεράστιες επιτυχίες. Εντυπωσίασε δε το Ελληνικό κοινό, όσες φορές παρουσιάστηκε στη χώρα μας τον καιρό δε αυτό παρουσιάζει– τις «Περιπέτειες των Μελισσών» με τους εξαίρετους Joăo Farinha και André Nascimento.

Η Σαβίνα Γιαννάτου – μία από της κορυφαίες φωνές της χώρας μας - έχει ήδη μια τεράστια διαδρομή στο τραγούδι που εκτείνεται από το έντεχνο, το αναγεννησιακό, το μεσαιωνικό και φτάνει στο παραδοσιακό και την Μεσόγειο, πάντα σε εξαιρετική σχέση με το πειραματικό στοιχείο και την έντονα διαπολιτισμική χροιά.


Με πάνω από 20 δίσκους (αποκρύφωμα την συνεργασία διαρκείας με την ECM) στο ενεργητικό της μέχρι σήμερα και περιοδείες ανά τον κόσμο η Σαβίνα είναι μία διαρκώς ανανεούμενη μορφή της σύγχρονης μουσικής. Στις παραστάσεις της με την Ευγενία Καρλαύτη στο πιάνο προσεγγίζει γνωστά κομμάτια με ένα τελείως διαφορετικό αυτοσχεδιαστικό τρόπο. Οι δύο αυτές μεγάλες φωνές της Joáo και της Γιαννάτου και οι μουσικοί τους, συναντώνται στην σκηνή του Half Note για πρώτη φορά και ενώνουν τις εμπειρίες τους σε μία πολλά υποσχόμενη μουσική πανδαισία με ...ουράνιες φωνές!

Maria João: φωνή
Σαβίνα Γιαννάτου: φωνή
Ευγενία Καρλαύτη: πιάνο
João Farinha: Fender Rhodes / πλήκτρα
André Nascimento: eletronics

Info

Τοποθεσία Half Note Jazz Club, Tριβωνιανού 17, Μετς
Ημερομηνία Από Tετάρτη 07/12 έως και Κυριακή 11/12. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00
Πληροφορίες Τηλ.: 210 9213310
Τιμές εισιτηρίων ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό): ΤΡΑΠΕΖΙ: 25€ , ΒΑR & ΕΞΩΣΤΗΣ 20€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (BAR & ΕΞΩΣΤΗΣ): 15
Προπώληση εισιτηρίων www.halfnote.gr, www.ticketnet.gr, www.viva.gr

Πηγή:
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: