Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Τα πιο hot πανωφόρια για τις cold μέρες του χρόνου



Όπως και να το δεις, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, το χειμώνα χρειάζεσαι -πάνω απ’ όλα- ένα stylish πανωφόρι.


Οι μέρες που  περιφερόσουν με τη σαγιονάρα στα beach bar τραγουδώντας «δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα» είναι μια γλυκιά, μακρινή ανάμνηση. Μια χαρά κρύο κάνει και στην Ελλάδα και η κατάσταση από μέρα σε μέρα χειροτερεύει. Ο καιρός δεν αστειεύεται, ούτε και εμείς. Ο μόνος που αστειεύεται είσαι εσύ που δεν έχεις διαλέξει ακόμη το καινούργιο σου πανωφόρι για τη φετινή σεζόν. Με τις παρακάτω 7 επιλογές για κάθε στιλ και lifestyle το ONEMAN σε καλύπτει πλήρως.

Το  παρκά

Θαυμάζεις τα κομψά  παλτό στα editorials, η δική σου πραγματικότητα όμως περιλαμβάνει συνεχές τρέξιμο στην πόλη, μέσα μαζικής μεταφοράς ή μηχανάκι, ταλαιπωρία και κακουχία. Ένα σπορ μπουφάν δεν θα σε βάλει στη λίστα με τους πιο καλοντυμένους, θα σου επιτρέψει όμως να ζήσεις τη δραστήρια casual ζωή σου με άνεση. Προτεραιότητα φυσικά είναι να παραμένεις ζεστός - αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να κυκλοφορείς με φουσκωτά τερατουργήματα που σε κάνουν να μοιάζεις με το ανθρωπάκι της Michelin. Το παρκά είναι η stylish εκδοχή του σπορ μπουφάν, είναι φλατ και έχει από μέσα γούνινη ή fleece επένδυση. Ψάξε για ένα με γούνινη λεπτομέρεια και στην κουκούλα και προτίμησε τις cool αποχρώσεις του χακί.

Το  μιλιτέρ παλτό

Το κλασικό peacoat, που έκανε το ντεμπούτο του  στους στόλους του 1700, είναι σήμερα ίσως το πιο διαδεδομένο παλτό στον πλανήτη, διότι πολύ απλά συνδυάζεται εύκολα με τα περισσότερα ρούχα της γκαρνταρόμπας σου και δεν απουσιάζει ποτέ από τις τάσεις της μόδας. Παρότι απευθύνεται σε εκείνους που δεν τρελαίνονται να παίρνουν ενδυματολογικά ρίσκα (το 90% του αντρικού πληθυσμού;), ωστόσο δεν μιλάμε για ένα κομμάτι δίχως χαρακτήρα: η διπλή σειρά κουμπιών, οι πλάγιες τσέπες και τα φαρδιά πέτα κάνουν τον άντρα που το φοράει να δείχνει δυναμικός και fashion conscious. Για full ναυτικό effect, αναζήτησέ το σε σκούρα μπλε απόχρωση και φόρα το πάντα κουμπωμένο.

Το  επίσημο παλτό

Αν η καθημερινότητά σου επιβάλλει επίσημο ένδυμα και φοράς κοστούμι πιο συχνά από οτιδήποτε άλλο, γνωρίζεις ήδη πως λίγα πανωφόρια μπορούν να το συνοδέψουν. Το πιο προφανές είναι το κλασικό μακρύ παλτό ή σε μήκος ¾ (αν το ύψος δεν είναι το δυνατό σου σημείο). Δώσε προσοχή στο μέγεθος: από τη μια είναι απαραίτητο να έχει περιθώριο καθώς από μέσα θα φοράς σακάκι, από την άλλη δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο, διότι ούτως ή άλλως η γραμμή του είναι ίσια και κινδυνεύεις να σε «εξαφανίσει». Όσον αφορά τη σύσταση, ένα απλό μάλλινο θα κάνει τη δουλειά του, αλλά αν μπορείς να διαθέσεις κάτι παραπάνω, το κασμιρένιο θα σε αποζημιώσει και θα ζήσει για πάντα. Σε αυτή την περίπτωση, μην ποντάρεις στο μαύρο – πάρε κατευθείαν ένα διαχρονικό καμηλό που θα δείχνει πλούσιο και πολυτελές όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Η καμπαρντίνα

 
Αυτό το iconic πανωφόρι, τέκνο του ίδιου του Thomas Burberry (παραμένει το best seller κομμάτι του οίκου), διαδόθηκε κατά τη διάρκεια του Α’ παγκόσμιου πολέμου και από εκεί πέρασε στους ώμους των μεγάλων αντρών του σινεμά, του Humphrey Bogart, του Paul Newman και τόσων άλλων που το καθιέρωσαν ως το πιο sophisticated κομμάτι της αντρικής γκαρνταρόμπας. Στα υπέρ, μπορεί να φορεθεί πάνω από οτιδήποτε – από 3-piece-suit μέχρι t-shirt και ζακέτα. Στα κατά, παρότι είναι εντελώς αδιάβροχο, δεν θα σε κρατήσει ζεστό στην καρδιά του χειμώνα. Αν είναι η πρώτη φορά που σκέφτεσαι να αγοράσεις καμπαρντίνα, διάλεξε χωρίς δεύτερη συζήτηση το ανοιχτόχρωμο εκρού: είναι το trademark χρώμα της και το διαβατήριό σου για υπέροχες intellectual εμφανίσεις.

Το  δερμάτινο τζάκετ

 
Από το biker jacket του James Dean, στο aviator μπουφάν του Tom Cruise και το perfecto με το οποίο ζήτησε να τον θάψουν ο Sid Vicious, όπως καταλαβαίνεις υπάρχει μεγάλη ιστορία πίσω από τα δερμάτινο τζάκετ και μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στους διαφορετικούς τύπους που θα το βρεις στην αγορά. Υπάρχει, όμως, και ένας κοινός παρονομαστής: το badass attitude εκείνου που το φοράει. Παίρνοντας λοιπόν ως δεδομένο ότι έχεις την προσωπικότητα να το υποστηρίξεις και τα χρήματα να το αποκτήσεις (ισχύει ο κανόνας: αν είναι δερμάτινο δεν είναι φτηνό και αν είναι φτηνό δεν είναι δερμάτινο), σε διαβεβαιώνουμε πως αμέσως μόλις το αγοράσεις θα το λατρέψεις. Όσο συμβατικό και αν είναι το ντύσιμό σου, πρόσθεσε από πάνω ένα δερμάτινο τζάκετ και ακαριαία έκανες fashion statement. Σηκώνει μεγάλη ανάλυση ποιος τύπος δερμάτινου μπουφάν είναι ιδανικός για σένα, ωστόσο για αρχή προτείνουμε ένα κλασικό καφέ χωρίς υπερβολές στη γραμμή, τις τσέπες και στα φερμουάρ του και ιδανικά με ζεστή επένδυση από μέσα. 

Το  σπορ σακάκι

 
Αν ποτέ ονειρεύτηκες να ποζάρεις για το φακό του sartorialist, ήδη έχεις ένα τέτοιο κομμάτι στη συλλογή σου. Αν πάλι όχι, σκέψου τα οφέλη της ύπαρξης ενός μάλλινου σακακιού στη ντουλάπα σου: είναι ιδανικό για τους περισσότερους μήνες του χρόνου (ΟΚ, δεν φοριέται κατακαλόκαιρο και μέσα στον παγετό, αλλά είναι τέλειο για οποιοδήποτε μέρα ή νύχτα medium ψύχρας), προσφέρεται για ατελείωτο layering και ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στο casual και στο επίσημο στιλ. Ειδικά αν μιλάμε για ένα ζεστό tweed σακάκι, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά, είτε το φορέσεις με πουκάμισο και γραβάτα, είτε με φθαρμένο γκρι βαμβακερό φούτερ. Τα δερμάτινα patches στους αγκώνες είναι προαιρετικά, αλλά είναι μια κομψή λεπτομέρεια που δεν περνά απαρατήρητη – όπως άλλωστε ούτε και εσύ που θα το φορέσεις.

Το  μοντγκόμερι

Μην το αναζητήσεις με αυτή την ονομασία σε e-shops - ανά την υφήλιο κάνει καριέρα με το όνομα duffle coat. Το συμπαθέστατο αυτό made in britain πανωφόρι, ίσως σου θυμίζει καλοαναθρεμμένα nerds στην Οξφόρδη αλλά και βόλτες με τη γιαγιά σου στο Μινιόν, καθώς αγαπιέται από άντρες κάθε ηλικίας (και τις γυναίκες που τους ντύνουν). Είναι παραδοσιακά πιο μακρύ από το μιλιτέρ παλτό (οπότε να το προτιμήσεις αν είσαι ψηλός) αλλά είναι εξίσου ευέλικτο: απευθύνεται σε νορμάλ άντρες με νορμάλ ζωές, που τους αρέσει το ενδιαφέρον ντύσιμο αλλά απορρίπτουν οτιδήποτε πολύ εξεζητημένο. Δεν είμαστε ενάντια στις κλασικές χρωματικές επιλογές, όπως γκρι, μαύρο και μπεζ αλλά σε ενθαρρύνουμε να σκεφτείς και πιο φωτεινές αποχρώσεις, όπως πράσινο, κόκκινο και έντονο μπλε. 



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: