Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Drums alive: Γίνε ντράμερ και γυμνάσου!



Τo έχουν αποκαλέσει "το νέο zumba" και ήδη διαδίδεται με ταχύτητα φωτός. Αρκούν μια μπάλα γυμναστικής και δύο drumsticks – ή δύο ξύλινες κουτάλες, λέμε εμείς- για να γνωρίσεις και εσύ τη νέα τρέλα που ήδη έχει δοκιμάσει το μοντέλο Amber Chia.
Είσαι έτοιμη να ιδρώσεις διασκεδάζοντας;

Μπορεί ακόμα να μην έχει έρθει στην Ελλάδα, όμως σίγουρα έχει καταφέρει να μας κινήσει την περιέργεια και να μας βάλει στο "ρυθμό" του! To Drums alive είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής που δημιουργήθηκε εξ ανάγκης. Η εμπνεύστριά του και επαγγελματίας χορεύτρια, Carrie Ekins υπέφερε από ένα βαρύ χτύπημα στο γοφό το οποίο την είχε καθηλώσει σε αναπηρική καρέκλα. Η Carrie αποφάσισε πως κατά τη διάρκεια της φυσικής αποκατάστασής της ήθελε παράλληλα και να το διασκεδάζει, και έτσι άρχισε να χρησιμοποιεί ως ντραμς διάφορα κουτιά που έβρισκε γύρω της. Αυτό την έκανε να νιώθει ευφορία, ενώ παράλληλα ήταν και ένα είδος αερόβιας γυμναστικής. Αυτή η θετική επίδραση που είχε πάνω της την οδήγησε να αναζητήσει τους λόγους που ένιωθε τόσο καλά. Η έρευνά της την οδήγησε να ανακαλύψει πως το μυαλό επηρεάζεται από αυτή την διαδικασία γιατί το βοηθάει να εκπέμπει κύματα Α, συγχρονίζοντας τα ημισφαίρια και παρέχοντας επούλωση του σώματος σε πολλά επίπεδα. Έτσι, λοιπόν, τα κουτιά έγιναν μπάλες και γεννήθηκε το Drums alive!

Γυμνάσου σαν ροκ σταρ και διώξε κιλά και στρες
Εάν το είχες απωθημένο να μάθεις ντραμς αλλά τα απέφευγες λόγω ηχορύπανσης ή αν αναρωτιόσουν πώς τα βγάζουν πέρα επί σκηνής οι ντράμερ των ροκ συγκροτημάτων, τώρα ήρθε η ώρα να πάρεις απαντήσεις. Τα μόνα που χρειάζεσαι για να το δοκιμάσεις είναι μια μπάλα γυμναστικής (pilates), μια βάση για να την κρατά σταθερή και ξυλάκια του ντραμς. Βάλε έθνικ ρυθμούς να παίζουν και διάλεξε μουσικές που έχουν μέσα τους ντραμς ώστε να ακολουθήσεις το beat.
Αρχικά, με τα χτυπήματα στην μπάλα γυμναστικής θα νιώθεις το στρες σου να αποφορτίζεται. Προχωρώντας, όμως, την εξάσκηση θα αποκτήσεις και συγχρονισμό αφού ο εγκέφαλος θα εκπαιδευτεί να δουλεύει συγχρόνως και τα δύο ημισφαίριά του. Παράλληλα, πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως συμβάλει στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού σου, ενώ είναι το καλύτερο αντίδοτο της κακής διάθεσης. Κι όλα αυτά ενώ χάνεις κιλά χωρίς καν να το καταλάβεις!

Τέλειο για αρχάριες και παιδιά
Το ανερχόμενο fitness trend σε Αμερική και Ευρώπη, κάνει τις αίθουσες όπου διδάσκεται να γεμίζουν ασφυκτικά. Θεωρείται ιδανική άσκηση για αρχάριες αλλά και για παιδιά αφού τα βοηθάει πολύ στο θέμα της συγκέντρωσης. Bγάλε στην μπάλα όλη την αρνητική σου ενέργεια, απελευθερώσου και βίωσε ένα μοναδικό είδος προπόνησης, το οποίο θα σε κάνει να αδημονείς για το πότε θα το ξαναδοκιμάσεις.
Πηγη

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: