Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Οι γερμανοί φεύγουν, τα στελέχη μένουν


Νέα σελίδα στην ιστορία του Alpha γυρίζει από τις αρχές του νέου έτους. Με μία κίνηση «όπου φύγει, φύγει», οι Γερμανοί μεγαλομέτοχοι επαληθεύουν την εδώ και καιρό
φημολογούμενη πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από την ελληνική τηλεοπτική αγορά και να απαλλαγούν άμεσα από το βαρίδι του Alpha.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία για την μεταβίβαση του πλειοψηφικου πακέτου μετοχών του RTl προς τον Δημητρή Κοντομηνά, ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαν πέσει οι τελικές υπογραφές, πληροφορίες πάντως επέμεναν ότι επρόκειτο για τυπικό ζήτημα και ότι ολες οι λεπτομέρεις της απεμπλοκής των Γερμανών και της επιστροφής του Δημήτρη Κοντομηνά είχαν ρυθμιστεί.

Οι επίσημες ανακοινώσεις της συμφωνίας δεν αναμένεται να γίνουν πριν τις αρχές του χρόνου καθώς το μητρική εταιρεία , το RTL δεσμεύεται έως τις 31 Δεκεμβρίου από συμφωνητικό exclusivity που υπέγραψαν με άλλο «μνηστήρα» του σταθμού. Η αλλαγή σκυτάλης αναμένεται να γίνει πολύ ομαλά, καθώς οπώς συμφωνήθηκε, μέρος του deal είναι να παραμείνει έως τον Ιούνιο στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο Κριστόφ Μάϊνους αλλά και δύο ακόμα στελέχη του RTL που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν αποφάσεις που ελήφθησαν στο τελευταίο Δ.Σ. Αντιθέτως, αναμένεται να αποχωρήσει σύντομα ο διευθυντής προγράμματος του καναλιού, Τέβες Χένινγκ, θέση στην οποία πρόκειται στη συνέχεια να τοποθετηθεί «ντόπιο» στέλεχος.

Σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, οι λεπτομέρεις δεν έχουν γίνει γνωστές, πληροφορίες πάντως αναφέρουν οτι οι Γερμανοί –οι οποίοι έδωσαν 120 εκατομμύρια το 2008 για να αποκτήσουν το 66% του Alpha- φεύγουν βαριά ...τραυματισμένοι στην τσέπη. Την ίδια στιγμή, κυκλοφόρησε σενάριο που ήθελε τους Γερμανούς να παραχωρούν μόνο το μάνατζμεντ του σταθμού στον Δημήτρη Κοντομηνά –κοινώς να το «τρέχει» εκείνος-, κάτι, ωστόσο που διαψεύδεται. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά καλά πληροφορημένες πηγές «Οταν οι Γερμανοί λένε θέλω να φύγω, δεν εννοούν θα μείνω μέχρι να φύγω. Θέλουν να ξανακούσουν για την Ελλάδα μόνο αν πρόκειται για διακοπές».

Πηγή:
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: