Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Χρόνιος Νευροπαθητικός Πόνος στη μέση



Πρόκειται για μία μορφή πόνου στην περιοχή της μέσης που ταλαιπωρεί μεγάλο πληθυσμό ατόμων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τη νέα έρευνα Back Pain που πραγματοποιήθηκε σε 10 ευρωπαϊκές χώρες-συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα- και παρουσιάστηκε πρόσφατα, ο πόνος αυτός μπορεί πολλές φορές να διαγνωστεί λάθος ή και καθόλου προκαλώντας μεγάλο πρόβλημα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, στην ψυχική τους ευεξία, την παραγωγικότητα ακόμα και τις ερωτικές τους σχέσεις.

Ο νευροπαθητικός πόνος θεωρείται από τις χρόνιες παθήσεις που ασκούν σωματική και ψυχολογική επίδραση στο άτομο αλλά και αναπόφευκτο οικονομικό πρόβλημα στο σύστημα υγείας.

Σύμφωνα με την έρευνα οι ασθενείς που πάσχουν χρειάστηκε να ζητήσουν κατά μέσο όρο 5 μέρες αναρρωτική άδεια ενώ η παραγωγικότητά τους μειώθηκε επιπλέον 32 μέρες. Παρόλα αυτά η δυσκολία στην περιγραφή αλλά και την αντιμετώπιση της πάθησης οδηγεί περίπου το 67% των ασθενών στη χρήση παυσίπονων χωρίς συνταγή ενώ το 50% που απευθύνονται σε γιατρό χρειάζονται μεγάλο διάστημα μέχρι να έχουν τη σωστή διάγνωση. Βλέπετε ούτε και οι γιατροί καταφέρνουν εύκολα να διαχωρίσουν το είδος του πόνου.

Πως περιγράφονται όμως τα συμπτώματα και πως μπορείτε να βοηθήσετε το γιατρό να διαγνώσει εάν ο πόνος που αισθάνεστε είναι Χρόνιος Νευροπαθητικός; Προσέξτε εάν αυτό που αισθάνεστε μοιάζει με:

Διαξιφιστικός πόνος - Αιφνίδιος, πολύ δυνατός πόνος που γίνεται αισθητός ως μια σειρά σύντομων, οξέων «χτυπημάτων». Ορισμένες από τις συχνές αιτίες αυτού του είδους πόνου, είναι η οσφυαλγία, η ισχιαλγία κλπ.

Πόνος με αίσθημα «πάγου» - Αίσθηση υπερβολικού κρύου στην περιοχή.

Πόνος με αίσθημα «ηλεκτροσόκ» - Ανεξήγητος πόνος με αίσθηση διαπεραστικού ηλεκτρικού ρεύματος .

Μυρμήγκιασμα - Η αίσθηση ότι ο πόνος «σκαρφαλώνει» σαν πλήθος από μυρμήγκια στο δέρμα.

Καυστικός πόνος - Μια αφύσικη αίσθηση καψίματος, όπως όταν το σώμα αγγίζει κάτι καυτό.
Πηγη

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: