Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Σάλος με τον «άμισθο» φίλο του Γ. Παπανδρέου


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως ο Χοσέ Αθεμπίγιο πληρώθηκε με 180000 ενώ γνωρίζαμε ότι ήταν άμισθος σύμβουλος. Ο Ισπανός αρχιτέκτονας είχε έρθει
στην χώρα μας προκειμένου να εκπονήσει το «master plan» για την ανάπτυξη του Ελληνικού.

Την αποκάλυψη την έκανε χθες στη Βουλή ο ίδιος ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο του Ισπανού αρχιτέκτονα «ιδιαίτερα χρήσιμο» και το ποσό που δόθηκε «εξαιρετικά εύλογο για τέτοιου είδους μελέτη». Παράλληλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Πέμπτη ξεκινά η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του πρώην διεθνούς αερολιμένα.

Το θέμα που προκύπτει είναι ότι ο Χοσέ Αθεμπίγιο επιλέχθηκε για να εκπονήσει τη μελέτη χωρίς διαγωνισμό και μάλιστα τόσο ο ίδιος όσο και η τότε κυβέρνηση τόνιζαν εκείνη την περίοδο ότι ήρθε ως προσωπικός φίλος και αμισθί σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου.

ΝΔ: Αδιαφανείς μεθοδεύσεις

«Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις Παπακωνσταντίνου συνιστούν άλλη μια ομολογία για τις αδιαφανείς μεθοδεύσεις και τις ψευδολογίες που χρησιμοποιούσε για δύο ολόκληρα χρόνια, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε ότι, από τις 4 Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία καλούσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν ο κ. Αθεμπίγιο αμείβεται από την κυβέρνηση και ποια είναι η αμοιβή του. Χρειάστηκαν επτά μήνες για να πουν ένα μικρό κομμάτι της αλήθειας. Διότι, προφανώς, είναι πολλά εκείνα που εξακολουθούν ακόμη να κρύβουν».

ΛΑΟΣ: «Δυστυχώς δικαιωθήκαμε»

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του στη Βουλή στις 17 Οκτωβρίου του 2009 είχε δηλώσει «Ποια είναι τα πρώτα σας βήματα στις δέκα πρώτες μέρες; Να τρέχετε με έναν Ισπανό αρχιτέκτονα για την αναμόρφωση -την περιβόητη διάπλαση- του Φαληρικού Δέλτα; Τώρα που δεν έχουμε λεφτά, τώρα που προσπαθούμε να κλείσουμε καμιά τρύπα, τώρα θα κάνουμε μια ανάπλαση ενός υποτιθέμενα ήδη αναπλασμένου χώρου; Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα; Αυτές είναι οι πρώτες εκατό ημέρες, σε ένα κομβικό σημείο, δεδομένου του τεραστίου προβλήματος που έχουμε;» Δυστυχώς, δικαιωθήκαμε...

Πηγή:
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: