Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Το «χριστουγεννιάτικο» άγχος της βασίλισσας


Με αφορμή τη μαγνητοσκόπηση του χριστουγεννιάτικου μηνύματος προς τον βρετανικό λαό, οι τεχνικοί θυμούνται το άγχος που είχε η Ελισάβετ όταν στεκόταν απέναντι σε κάμερες.


Η βασίλισσα ανέβηκε στον θρόνο το 1952. Κι αυτή ήταν η πρώτη φορά που απεύθυνε χριστουγεννιάτικο μήνυμα στον βρετανικό λαό μέσω ραδιοφώνου σε «ζωντανή» μετάδοση. Από εκείνη τη χρονιά το έχει επαναλάβει επί 60 συναπτά έτη. Είναι ένα έθιμο που το καθιέρωσε ο παππούς της βασιλιάς Γεώργιος Ε’ το 1932 και το συνέχισε ο πατέρας της Γεώργιος ΣΤ’, ο οποίος προσέλαβε λογοθεραπευτή να ξεπεράσει το πρόβλημα ομιλίας που αντιμετώπιζε.

Εξήντα χρόνια τώρα η βασίλισσα Ελισάβετ απευθύνει το ετήσιο μήνυμά της στον λαό της και έχει καταφέρει να αλλάξει το... άτεγκτο ύφος της και να γίνει πιο γλυκιά και προσιτή. Λέγεται μάλιστα ότι ήταν τόσο αγέλαστη και νευρική που ένας καμεραμάν αναγκάστηκε να αναρτήσει κάτω από την κάμερα το μήνυμα «Σας παρακαλώ! Χαμογελάστε!».

Η βασίλισσα παραδέχτηκε ότι ήταν τρομακτικά νευρική όταν αναγκαζόταν να «γράψει» το μήνυμά της κι έτσι ανέλαβε ρόλο... floor manager ο πρίγκιπας Φίλιππος. Πότε της έκανε γκριμάτσες πίσω από την κάμερα, πότε της έλεγε αστεία πριν αρχίσει τη μαγνητοσκόπηση... και τι δεν έκανε. Ωστόσο μία ήταν η καθοριστική στιγμή... όταν την είδε πανικόβλητη να στέκεται κι έτσι της έδωσε ένα χαρτάκι. Εκείνη το διάβασε, χαμογέλασε κι αυτό ήταν... Τι της έγραφε; «Θυμήσου το τρίξιμο των δοντιών». Φημολογείται ότι μία φορά ο πρίγκιπας κυνηγούσε τη βασίλισσα μέσα στο Ανάκτορα φορώντας αστεία ψεύτικα δόντια κι εκείνη γελούσε τόσο πολύ, που ήταν μία παό τις πιο αστείες στιγμές τους.

Τώρα πια η βασίλισσα είναι γελαστή γεμάτη αυτοπεποίθηση και δεν κλείνεται στο γραφείο της, αλλά ζητάει από τους υπεύθυνους να βγουν στον κήπο ή να μαγνητοσκοπήσουν σ’ ένα ωραίο δωμάτιο του «σπιτιού». Στη διάρκεια των μηνυμάτων προβάλλονται βίντεο από όμορφες οικογενειακές στιγμές, ή από τις περιοδείες της βασίλισσας και το ετήσιο έργο της.

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: