Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

«ΑΥΤΟ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Καταπέλτης για το Δημόσιο οι νέοι

Τάσεις φυγής προς το εξωτερικό
Mεγάλη απογοήτευση για το μέλλον και παρατεταμένη οικονομική εξάρτηση από τους γονείς τους είναι τα τρία χαρακτηριστικά που κατατρύχουν σήμερα στην Ελλάδα τους νέους ηλικίας 18 έως 34 ετών, που συν τοις άλλοις θεωρούν το δημόσιο ως το υπ' αριθμόν ένα εμπόδιο για την ανάπτυξη της χώρας.

Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής», επτά στους δέκα νέους ομολογούν ότι δεν έχουν κάποιο σχέδιο για τη ζωή τους και ότι θα αναζητούσαν το μέλλον τους στο εξωτερικό, ενώ το 72,8% αναφέρει πως δεν διαθέτει εισόδημα επαρκές για να εξασφαλίσει την επιβίωσή του.
Περισσότεροι από τους μισούς, συγκεκριμένα το 54%, αναφέρει ότι στηρίζεται οικονομικά από την οικογένεια.
Η απαισιοδοξία που διακατέχει τους νέους φαίνεται να παγιώνεται καθώς το 63,7% θεωρεί ότι ούτε στο μέλλον θα αποκτήσει ικανοποιητικό εισόδημα, ενώ το 66,4% λέει ότι αν του δινόταν η ευκαιρία θα έφευγε από τη χώρα για να δουλέψει στο εξωτερικό.
Παρά τη δυσαρέσκεια, το 42,9% ομολογεί ότι δεν συμμετέχει ποτέ σε διαδηλώσεις και μόνο το 10,4% αναφέρει ότι συμμετέχει τακτικά.
Στην ερώτηση «Ποια από τις παρακάτω λέξεις εκφράζει καλύτερα την ψυχολογία σας αυτή την εποχή;» μόνο το 1,1% των νέων απαντά «χαρά», την «ελπίδα» επιλέγει το 8,3%, ενώ κυριαρχούν η «ανησυχία» (35,7%), το δίδυμο «απαισιοδοξία/φόβος» (28%) και η «οργή» (17,9%).
Τέλος η συντριπτική πλειονότητα των νέων (ποσοστό 67,.2%) όταν ερωτώνται για το Δημόσιο, το περιγράφουν ως «το κύριο εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας»

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ





ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: