Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Η ξηρασία μαστίζει την Αφρική


Ακόμη μεγαλύτερες ελλείψεις σε τρόφιμα αναμένεται να προκαλέσει η εκτεταμένη ξηρασία και η έλλειψη βροχοπτώσεων στην Αφρική, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα
των Ηνωμένων Εθνών (WFP).

Οι περιοχές που παρουσιάζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο και βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι το Νότιο Σουδάν και ο Νίγηρας. Νωρίτερα το 2011 σημειώθηκε ρεκόρ θανάτων από την πείνα, ενώ υπολογίζεται ότι μόνο στη Σομαλία έχασαν τη ζωή τους 30.000 παιδιά. Στο Νότιο Σουδάν η ξηρασία και οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις απειλούν τις προμήθειες τροφίμων για 2,7 εκατομμύρια ανθρώπους.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι θα εντείνει τις προσπάθειες για την παροχή τροφίμων στο Νότιο Σουδάν το 2012, ωστόσο προειδοποιεί ότι η έλλειψη υποδομών και τα ναρκοπέδια καθιστούν το ταξίδι εξαιρετικά δύσκολο. Στο μεταξύ, η αύξηση των τιμών των τροφίμων στο Νίγηρα επίσης απειλεί την ασφάλεια τροφίμων στην Αφρική.

Η εκτεταμένη ξηρασία φέτος είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών των τροφίμων μια περίοδο που, υπό κανονικές συνθήκες, υποτίθεται ότι θα ήταν μειωμένες.

Οι υψηλές τιμές μάλιστα είχαν ως αποτέλεσμα την προσθήκη άλλων 75.000 ανθρώπων στη λίστα της κυβέρνησης για τα άτομα με σοβαρή επισιτιστική ανασφάλεια.

ΠΗΓΗ: econews.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: