Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Βάλτε τις σωστές βάσεις


Από την Κλεοπάτρα μέχρι τη βασίλισσα Ελισάβετ και από τις γκέισες μέχρι την Κοκό Σανέλ, η έννοια make-up έχει αλλάξει διάφορες μορφές και υφές. Όμως, το προϊόν που συγγενεύει με το σημερινό make-up ξεκίνησε από το γερμανό ηθοποιό Carl Baudin, ο οποίος

στις αρχές του 20ού αιώνα δημιούργησε μια κρέμα με χρώμα, προκειμένου να καμουφλάρει την ένωση της γραμμής της περούκας και του προσώπου του. Η κρέμα είχε τέτοιο σουξέ, που σύντομα άρχισαν να τη χρησιμοποιούν και οι υπόλοιποι ηθοποιοί του θιάσου του, κι έτσι ο Carl Baudin άρχισε την εμπορική παραγωγή αυτής της κρέμας, στην οποία βασίστηκε το πρώτο θεατρικό μακιγιάζ μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα.
Το πρώτο best seller make-up, ήταν από τη Max Factor και προοριζόταν πάλι για τους ηθοποιούς του βωβού κινηματογράφου. Είχε τη μορφή πούδρας και ονομαζόταν Pan-Cake. Η επιτυχία του ήταν τόσο μεγάλη, που μέχρι το 1940 μία στις τρεις γυναίκες της Αμερικής είχε αποκτήσει ένα.
Ακόμα και αν δεν είστε φανατική οπαδός του, θα γίνει καθημερινή ανάγκη σας χάρη στις έξυπνες συνθέσεις του. Ενυδάτωση, αντιηλιακή προστασία, αντιγήρανση, μείωση των γυαλάδων κ.λπ. Ένα make-up μπορεί όχι μόνο να καλύψει οποιαδήποτε ατέλεια, αλλά και να την καταπολεμήσει. Ισχυρές αντιγηραντικές φόρμουλες συνδυάζονται με λεπτόρρευστες υφές και αφαιρούν χρόνια από την ηλικία σας. Μικροσφαιρίδια πούδρας απορροφούν το έξτρα σμήγμα και οι ανεπιθύμητες γυαλάδες γίνονται παρελθόν. Αντιηλιακά φίλτρα και αντιοξειδωτικά συστατικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από τη φωτογήρανση. Ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά προσφέρουν άνεση ακόμα και στην πιο ξηρή επιδερμίδα, χωρίς όμως να είναι βαριά. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με χρωστικές ουσίες που καλύπτουν κάθε ατέλεια: από τα σημάδια ακμής και τις δυσχρωμίες μέχρι τις λεπτές γραμμές και την ανομοιόμορφη υφή. Πόσες από εμάς, λοιπόν, μπορούμε να αντισταθούμε στη γοητεία του make-up; Ελάχιστες, αν κρίνουμε από τα νούμερα των πωλήσεών του, που πέρυσι αυξήθηκαν κατά 4,4% παρά την οικονομική κρίση.
1. Για λάμψηΑν το πρόβλημά σας είναι η άτονη και θαμπή όψη, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε προηγμένες φόρμουλες που «παγιδεύουν» το φως και ζωντανεύουν την επιδερμίδα, χαρίζοντάς της ροδαλή όψη υγείας.
  • Τeint Miracle, Natural Light Creator, με SPF 15, 37€, της Lancôme Eίναι σούπερ ελαφρύ, διαρκεί από το πρωί έως το βράδυ, ενώ τα πατενταρισμένα μικροσωματίδιά του αντανακλούν το φως. Bασίζεται σε μια έρευνα των εργαστηρίων της Lancôme σχετικά με την αντανάκλαση του φωτός στην επιδερμίδα.
  • Μatchmaster Foundation, με SPF 15, 34€, της Mac Έχει πολύ καλή κάλυψη και δίνει τόσο φυσικό αποτέλεσμα, που μοιάζει σαν να μη φοράτε make-up. Τα ημιδιάφανα συστατικά του δίνουν λάμψη, χωρίς όμως να προσθέτουν γυαλάδες στο πρόσωπο.
  • Nude, Νatural Glow Hydrating Make Up, με SPF 10, 45€, του Dior Το χρωστικό αλλά και περιποιητικό κοκτέιλ στοιχείων εξαφανίζει τις ατέλειες της επιδερμίδας και την κάνει να λάμπει από υγεία, ενώ μέρα με τη μέρα η χροιά και η υφή της βελτιώνονται.

2. Οil Free Έχετε μεικτή ή λιπαρή επιδερμίδα; Επιλέξτε ένα εξιδεικευμένο make-up που δεν φράζει τους πόρους και εξουδετερώνει τις περιττές γυαλάδες και το σμήγμα, τα οποία ως γνωστόν καταστρέφουν το μακιγιάζ σε λίγη ώρα.
  • Τeint Resist, με SPF 10, 43,40€, του Yves Saint Laurent Απορροφά το περιττό σμήγμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και εγγυάται αψεγάδιαστη όψη έως και 14 ώρες. Το μεγάλο της ατού όμως είναι η απολαυστική, αέρινη υφή του, που δεν τραβάει και δεν δίνει το εφέ της «μάσκας».
  • Μat Lumière, με SPF 15, 55,40€, της Chanel Προσφέρει μέτρια κάλυψη και ματ αποτέλεσμα διάρκειας έως και 12 ωρών χάρη στα μικροσφαιρίδια πούδρας, ενώ το «έξυπνο» σύμπλεγμα από χρωστικές ουσίες καμουφλάρει ατέλειες, όπως οι μεγεθυσμένοι πόροι. Iδανικό make-up για τη μεικτή επιδερμίδα με τάση για γυαλάδες.
  • Double Wear, με SPF 10, 42,50€, της Estée Lauder Kάθε τύπος δέρματος μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη βάση, η οποία συνδυάζει πολλά πλεονεκτήματα, όπως: διαρκεί έως και 12 ώρες, έχει φυσικό αποτέλεσμα, μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και καταπραΰνει τις κοκκινίλες.

3. Ενυδάτωση Έχετε τάσεις ξηρότητας και θέλετε ένα make-up που γίνεται ένα με το δέρμα σας; Δοκιμάστε make-up με ενυδατικούς παράγοντες, που προσφέρουν άνεση και φυσικό αποτέλεσμα, και θα ξεχάσετε ότι το «φοράτε».
  • Τotal Effects, Τοuch Of Foundation, 21,55€, της Olay Θα σας λύσει τα χέρια, αν δεν αφιερώνετε χρόνο για το μακιγιάζ σας. Ουσιαστικά είναι ενυδατική-αντιγηραντική κρέμα με make-up. Προσφέρει ελαφριά κάλυψη, φίλτρο προστασίας SPF 15 και αντιγηραντική δράση.
  • 16hrs Camouflage, με SPF 15, της Εrre Due Έχει κόμπακτ μορφή και βελούδινη υφή που κάνει το δέρμα εξαιρετικά απαλό. Προσφέρει αναλλοίωτη κάλυψη για έως και 16 ώρες και είναι εμπλουτισμένο με ενεργά συστατικά για την προστασία, ανάπλαση και ενυδάτωση του δέρματος. Ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος, εκτός από τον ξηρό.
  • Wild Rose Foundation με SPF 20, του Koρρέ Από τα ελάχιστα make-up με τόσο υψηλό δείκτη προστασίας. Περιέχει εκχύλισμα από άγριο τριαντάφυλλο, το οποίο δίνει λάμψη και βοηθάει στην αποκατάσταση της υγρασίας στην επιδερμίδα.

4. Φυσική κάλυψη Αν είστε οπαδός του φυσικού, ανεπιτήδευτου μακιγιάζ, χρειάζεστε συνθέσεις που να καλύπτουν τις ατέλειες, αλλά και να αναδεικνύουν την υφή και τη φωτεινότητα της επιδερμίδας χωρίς να φαίνονται σαν μάσκα.
  • Xperience Weightless Foundation, με SPF 10, 22,05€, της Max Factor Δίνει ένα ελαφρώς ματ αποτέλεσμα με λάμψη υγείας. Η ελαφριά σύνθεσή του με φυσικά συστατικά, όπως τζοτζόμπα και εκχύλισμα αγγουριού, απλώνεται εύκολα και αφήνει το δέρμα να αναπνέει.
  • HD, High Definition Foundation, 38,90€, της Make Up Forever Αν η επιλογή της σωστής απόχρωσης παραμένει για εσάς ένα άλυτο μυστήριο, δοκιμάστε αυτό. Ενσωματώνεται στον τόνο της επιδερμίδας και γίνεται αόρατο, καμουφλάροντας τις ατέλειες. Το καλύτερο είναι ότι παραμένει αναλλοίωτο ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες.
  • Perfect Refining Foundation, με SPF 15, της Shiseido Αν και έχει λεπτόρρευστη υφή, αυτό το ιαπωνικό θαύμα «σβήνει» τους πόρους, τα σημάδια ακμής και τις ατέλειες στην επιφάνεια της επιδερμίδας και χαρίζει ημι-ματ όψη. Προτιμήστε το αν έχετε κανονικό ή μεικτό τύπο επιδερμίδας.

5. Αντιγήρανση Θέλετε να καλύψετε τα σημάδια του χρόνου και να αποκτήσετε ξανά νεανική όψη; Τα παρακάτω make-up δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις πετυχημένες αντιρυτιδικές κρέμες. Το αντίθετο: Καμουφλάρουν και ταυτόχρονα επανορθώνουν.
  • LiftActiv Flexilift Teint, με SPF 20, της Vichy Σύμφωνα με έρευνες, η καθημερινή χρήση του λειαίνει τις ρυτίδες σε ένα μόλις μήνα και προσφέρει αποτέλεσμα λίφτινγκ. Εφαρμόζεται ακόμα και σε ευαίσθητες επιδερμίδες, αφού είναι υποαλλεργικό.
  • Αnew, Age Tranforming Foundation, με SPF 15, 14,90€, της Αvon Συνδυάζει την πετυχημένη συνταγή της αντιγηραντικής κρέμας Anew με υψηλής ποιότητας make-up και μικροσφαιρίδια λάμψης, γι’ αυτό κάνει αμέσως την επιδερμίδα να φαίνεται πιο νεανική.
  • Repairwear Laser Focus All-Smooth Makeup, με SPF 15, 39,50€, της Clinique Αποκαθιστά τις φθορές που προκαλούν οι ακτίνες UV, βελτιώνει μακροπρόθεσμα την υφή της επιδερμίδας και μειώνει τις γραμμές και ρυτίδες. Παρ’ όλα αυτά, το νέο make-up, που βασίζεται στον ισχυρό ορό Repairwear Laser Focus Wrinkle & UV Damage Corrector, έχει ανάλαφρη σύνθεση.

Πηγη


ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: