Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Οι δύο όψεις των μυών


Οι δύο όψεις των μυών

Είστε σίγουροι πως γυμνάζετε τους σωστούς μυς;

Οι περισσότεροι από εμάς, όταν γυμναζόμαστε, επικεντρωνόμαστε σε αυτό που οι γυμναστές αποκαλούν «μυς-καθρέφτες» (mirror-muscles), αυτούς δηλαδή που μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι στον καθρέφτη.

Καθώς όμως στη φύση κάθε δράση έχει και μια αντίδραση, έτσι και κάθε μυς του σώματός μας έχει ένα ταίρι που λειτουργεί με τον αντίθετο τρόπο. Για παράδειγμα, οι τρικέφαλοι βοηθούν στο να επεκτείνετε το χέρι σας και οι δικέφαλοι για να το λυγίσετε. Για να αποφευχθούν ανισορροπίες που μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμούς, είναι απαραίτητο να γυμνάζονται και οι δύο εξίσου.

Αυτό που πρέπει να κάνετε, λοιπόν, είναι το εξής: Φροντίστε να κάνετε ασκήσεις με βάρη με split training. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε, ας πούμε, να γυμνάζετε μια μέρα τους δικέφαλους, την επόμενη τους τρικέφαλους και τη μεθεπόμενη τους τετρακέφαλους. Με αυτόν τον τρόπο θα καλύψετε όλα τα ζεύγη μυών μέσα σε μια εβδομάδα.

Υπάρχει, ωστόσο, μια εξαίρεση: οι μυς της πλάτης. Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους μυς της πλάτης τους επειδή εργάζονται όλη μέρα καθισμένες μπροστά από έναν υπολογιστή. Αν είστε μία από αυτές πρέπει να ακολουθήσετε ένα διαφορετικό πρόγραμμα άσκησης για την πλάτη και το στήθος που θα έχει αναλογία 2 προς 1. Αυτό σημαίνει πως για κάθε άσκηση στήθους που θα κάνετε, θα πρέπει να ακολουθούν 2 ασκήσεις για την πλάτη.
Πηγη

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: